Adevărata poveste a YouTube: a fost vorba de sex, ca în multe alte cazuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este un laitmotiv în industria tech ca un produs să pornească de la ceva din sfera sexului. Mai nou, şi despre YouTube se află că tot aşa a pornit.

Până de curând se credea că povestea YouTube e deja cunoscută şi foarte cunoscută, dar mai există surpriză. YouTube a fost fondat în 2005 de către trei prieteni: Jawed Karim, Chad Hurley şi Steve Chen. Inspiraţi de incidentul lui Janet Jackson de la Super Bowl din 2004, când Justin Timberlake i-a smuls o parte din costum arătând publicului sânul cântăreţei, dar şi din dorinţa de a împărtăşi cu prietenii videoclipuri de la petreceri, tinerii fondatori au pus bazele a ceea ce avea să fie unele dintre cele mai importante şi valoroase proiecte.

Conceptul a fost întâmpinat în mod pozitiv de către utilizatori, simţitindu-se liberi să-şi creeze şi să împărtăşească, în mod gratuit, conţinutul propriu. Nu a durat mult până când Google, unul dintre cele mai puternice branduri, s-a arătat interesat de achiziţionarea platformei pentru 1,65 miliarde de dolari. Totuşi, ceea ce Google a cumpărat a fost, de fapt, o idee eşuată de site de matrimoniale

Idee a fost atât de proastă, încât în cinci zile fondatorii şi-au dat seama că trebuie să schimbe planul. YouTube trebuia să funcţioneze într-un mod foarte simplu: fiecare utilizator urma să realizeze videoclipuri în care să să prezinte şi să spună ce caută. După aproape o săptămână, niciun videoclip nu fusese înregistrat. Chen, alături de Chad Hurley şi Jawed Karim, s-au decis să renunţe la matrimoniale şi să facă din YouTube un site pentru orice fel de materiale video. Şi acum este o platformă imensă. 

În filmul despre Facebook, tot de la sex porneşte şi ideea celei mai mari reţele sociale. Mai târziu, Mark Zuckerberg, fondator şi creator, a spus că, de fapt, era dintr-o temă de la facultate despre istoria romanilor. Avem însă şi exemple locale, cu acest Facebook oltenesc şi Intersect. Snapchat este altă reţea imensă pornită tot de la sex. Concluzia este simplă: dacă undeva în lume cineva nu reuşeşte să facă sex, cel mai probabil va crea o aplicaţie pentru a se ajuta.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite