Noul stadion de 30.000 de locuri din Timișoara va costa peste 165 de milioane de euro

0
Publicat:

În ședința extraordinară de guvern de la Timișoara, din 25 aprilie, a fost aprobat proiectul indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire Stadion cu capacitate de 30.000 locuri, Str. Ștefan Covaci nr. 1, municipiul Timișoara, județul Timiș”.

Randare noul stadion din Timișoara FOTO CJ Timiș
Randare noul stadion din Timișoara FOTO CJ Timiș

Noul stadion din Timișoara, care se va construi în locul bătrânei arene “Dan Păltinișanu”, este una dintre cele mai importante investiții de infrastructură care urmează a fi făcute în capitala Banatului. Va costa peste 165 milioane de euro, bani de la Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Timiș urmând să contribuie din bugetul propriu cu 7 milioane de euro. Arena va avea 30.000 de locuri.

Timișoara va avea un stadion nou, la standarde UEFA, așa cum merită. Eu ca timișorean sunt mândru că vom putea urmări meciuri de fotbal pe un stadion nou, cu 30.000 de locuri. Stadionul Dan Păltinișanu are în spate o istorie. Pe acest stadion, în anii 80, Poli a învins pe Celtic Glasgow, în anii 90 a scos pe Atletico Madrid. Amândoi (N.R.: Grindeanu și Ciolacu) suntem mari susținători ai echipei Real Madrid. În 1992, Poli a făcut egal cu Real Madrid pe stadionul Dan Păltinișanu. Avem și aceleași culori. M-aș bucura ca în viitor, odată cu construcția acestui stadion, cu o nouă emulație în jurul acestui fenomen, să putem să avem încă o dată meciuri de asemenea anvergură”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ședință de guvern la Timișoara FOTO Ștefan Both
Ședință de guvern la Timișoara FOTO Ștefan Both

Conform ministrului Transporturilor, se așteaptă o cerere de demolare pe care CJ Timiș trebuie să o înainteze la CNI.

Stadionul nou nu va avea pistă de atletism, va avea tribunele construite imediat în jurul terenului înierbat. Tribunele pentru spectatori sunt divizate în două inele: superior și inferior, între acestea găsindu-se inelul intermediar, de distribuție către sectoarele de scaune pentru spectatori.

Pe latura estică a stadionului va fi tribuna 1, cea care adăpostește locurile pentru spectatorii VIP și presă, iar sub tribună, spațiile pentru echipe, presă, oficiali și spații de protocol pentru publicul VIP. Tribuna 1 concentrează, sub planul gradenelor, singurele spații închise încălzite ale stadionului.

Subsolul tribunei 1 se extinde în afara stadionului, rezultând o suprafață de peste 8.000 mp. Aici se găsesc parcarea pentru publicul VIP și parțial pentru presă, gospodăria de incendiu și centrala termică.

Conform FRF, stadionul va fi de categoria I – nivel internațional de competiție.

Între timp, continuă lucrările la stadionul Eroii Timișoarei, prima arenă nouă din orașul de Bega construită după Revoluție. Cu 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne, stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale.  

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite