Mai multe oraşe, printre care Kiev, vizate de lovituri aeriene ale Rusiei. A fost întreruptă alimentarea cu energie

0
Publicat:

Rusia a lansat vineri dimineaţă o vastă serie de lovituri aeriene asupra mai multor oraşe din Ucraina, vizând în special capitala Kiev, precum şi Harkov (nord-est), Lvov (vest) şi Odesa (sud), informează France Presse.

Noi atacuri în Ucraina FOTO Profimedia
Noi atacuri în Ucraina FOTO Profimedia

Explozii s-au auzit vineri dimineaţă la Kiev, unde "apărarea antiaeriană funcţionează activ" a anunţat primarul capitalei Vitali Kliciko, în timp ce o alertă aeriană generalizată pentru întreaga ţară a fost activată în jurul orei 5.00 GMT, relatează Agerpres.

Trei persoane au fost rănite într-o lovitură asupra Konotop, în regiunea Sumî, unde o clădire rezidenţială a fost mai ales atinsă, potrivit administraţiei militare locale. Trei drone iraniene Shahed au fost distruse acolo, potrivit armatei.

Oraşul Harkov a fost supus la cel puţin zece lovituri în două valuri, care potrivit primelor informaţii nu au provocat victime, a anunţat şeful administraţiei militare locale, Oleg Sînegubov. Cu toate acestea, un spital din cartierul Kîivski a fost avariat, a declarat poliţia locală.

Atacul, după  "daunele" suferite de marea navă de debarcare Novocerkassk

Primarul din Harkov, Igor Terehov, a precizat că loviturile au fost efectuate de rachete S-300 şi X-22 şi au întrerupt alimentarea cu energie electrică a transporturilor.

În Odesa, o clădire a fost avariată în urma unei lovituri în timpul nopţii, dar incendiul rezultat a fost rapid scăpat de sub control, a declarat primarul Ghennadi Truhanov. În Lvov, un oraş mai rar vizat, omologul său Andri Sadovîi a vorbit despre "două lovituri" într-un atac efectuat în total de "zece Shaded" în regiune.

Oficialul a menţionat "un incendiu într-o instalaţie crucială", fără a oferi alte detalii. Autorităţile au raportat de asemenea explozii în regiunea Nipro. Potrivit armatei, "rachete ghidate" au fost lansate de bombardiere ruseşti Tu95MS.

Trei morți și 9 răniți

Joi, loviturile ruseşti au făcut trei morţi şi nouă răniţi în două sate din regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, potrivit autorităţilor locale. Loviturile au loc după ce Rusia a confirmat marţi că una dintre navele sale a fost avariată într-un atac al Kievului în Crimeea anexată. Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat de ministrul său al apărării, Serghei Şoigu, despre "daunele" suferite de marea navă de debarcare Novocerkassk. Armata ucraineană, la rândul ei, a asigurat că a "distrus" această navă, despre care a susţinut că transporta drone Shahed, folosind rachete de croazieră.

Printre altele, Ministerul rus al Apărării a indicat vineri că a distrus o dronă ucraineană deasupra regiunii Kursk, la nord de graniţa cu Ucraina.   

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite