Reacția lui Dorinel Munteanu, după ce Steaua ar putea primi drept de promovare în Superliga. „Aberație”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSA Steaua a aflat că ar putea promova încă de anul acesta, dacă inițiativa de modificare a Legii Sportului va fi realizată în timp util. Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, și colegi de-ai săi din PSD au propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului.

Dorinel Munteanu și Oțelul se bat la promovarea în Superliga. Foto FRF TV
Dorinel Munteanu și Oțelul se bat la promovarea în Superliga. Foto FRF TV

Conform actualei legi a Sportului, roș-albaștrii nu pot ajunge în primul eșalon din cauza formei de organizare. Conform actualei legi, ca să poată promova, o echipă trebuie să fie asociație non-profit, fie societate comercială pe acțiuni. Însă dacă se va modifica legiea, și cluburile de drept public vor fi considerate profesioniste.

Una dintre echipele care vor fi afectate de această decizie este Oțelul Galați, care are 42 de puncte, și se află la trei puncte distanță de liderul Poli Iași și la două de CSA Steaua. În cazul în care formația bucureșteană nu va obține dreptul de promovare, gălățenii ar putea merge direct în Superliga, fără să fie nevoiți să mai joace meciurile de baraj. Din liga a 2-a, promovează direct primele două formații, în timp ce următoarele două vor juca împotriva unor adversari din primul eșalon. 

Dorinel acuză jocuri de culise

„Indiferent dacă se schimbă sau nu se schimbă regulamentul, dar eu cred că nu se schimbă... în ultimele etape să schimbi o lege a sportului este aberant! Chiar dacă se modifică, ne concentrăm la fiecare joc, să adunăm punctele necesare pentru a fi în primele patru, cu sau fără această lege.

Sunt foarte multe jocuri de culise și cine ascultă aceste știri cred că este naiv sau este în altă lume”, a declarat acid Dorinel Munteanu, pentru Digi Sport. Antrenorul gălățenilor a adăugat, vizavi de partida Steaua - Dinamo, programată marți, 18 aprilie, de la ora 19.00: ”Ca antrenor, mi-aș dori să câștige CSA meciul cu Dinamo, pentru că suntem în luptă directă cu Dinamo. Dar nu prea mă interesează acest meci, să fiu sincer”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite