Medicamentele care-ţi afectează viaţa sexuală

Medicamentele care-ţi afectează viaţa sexuală

Dacă urmezi un tratament medicamentos şi observi că este afectată activitatea sexuală cel mai indicat ar fi să vorbeşti cu doctorul  www.clicksanatate.ro

Viaţa sexuală are un rol esenţial în cuplu. Însă medicamentele pentru anumite afecţiuni pot să afecteze acest aspect al vieţii de cuplu.

Viaţa sexuală are un rol esenţial în cuplu. Însă medicamentele pentru anumite afecţiuni pot să afecteze acest aspect al vieţii de cuplu.

Sigur nu te-ai gândit până acum la acest aspect, însă tratamentul medicamentos poate fi responsabil pentru anumite disfuncţii sexuale.

Dacă urmezi un tratament medicamentos şi observi că este afectată activitatea sexuală cel mai indicat ar fi să vorbeşti cu doctorul care ţi-a prescris tratamentul pentru a putea să îţi recomande altceva. Nu opri niciodată un tratament fără să ai avizul medicului. Iată care sunt tratamentele care pot afecta viaţa de cuplu:

Tratamentul pentru colesterol

Adesea pentru a combate această probleme medicii recomandă tratamente medicamentoase pe bază de statine şi fibraţi. Din păcate aceste substanţe afectează producţia de hormoni sexuali, pot favoriza slăbirea muşchilor care la rândul său pot să accentueze starea de oboseală şi durerile la nivelul încheieturilor.

Studiile pentru această problemă au scos în evidenţă faptul că aceste medicamente pot cauza disfunţii sexuale la ambele sexe, scăzând atât colesterolul cât şi libidoul.

Alte opţiuni pentru a preveni aceste probleme se pare că ar fi administrarea de acid folic, vitamina B12 şi B6.

Descoperă care medicamente dăunează vieţii sexuale

 

http://www.clicksanatate.ro/Hormonii-sexuali-si-rolurile-lor-multiple_0_18251.html

http://www.clicksanatate.ro/Plante-care-mentin-echilibrul-hormonal_0_18252.html

 

citeste totul despre: