Cum tratezi corect herpesul
0Odată ce virusul care declanşează neplăcerea a pătruns în corp apar, de obicei după câteva zile,băşici la nivelul buzelor sau al zonei genitale. Poţi trece mai uşor peste această problemă dacă ţii cont de următoarele lucruri.
Dintre cele 8 tipuri cunoscute de herpes, cele mai comune sunt: herpes simplex tipul 1 (HSV-1) şi herpes simplex tipul 2 (HSV-2). Tipul 1 este asociat, de obicei, cu infecţii la nivelul buzelor şi se manifestă prin furnicături în jurul gurii şi apariţia unor coşuri mici şi roşii, care se transformă ulterior în băşici. Virusul tipul 2 afectează zona genitală, ducând la apariţia unor vezicule, care produc în timp un disconfort din ce în ce mai mare.
De ce apare şi cum se manifestă
Stresul, oboseala, sistemul imunitar scăzut, alergiile alimentare, sarcina şi variaţiile hormonale se numără printre cele mai comune cauze care declanşează virusul herpetic. Infecţia de tipul 1, care apare de obicei în copilărie, nu imunizează organismul împotriva celei dată de tipul 1. În general, erupţia de la nivelul buzelor durează în jur de o săptămână, după care băşicile se usucă, adesea fără tratament, şi se transformă într-o crustă, care se desprinde fără să lase cicatrice.
Pe de altă parte, o persoană infectată cu virusul de tip 2 poate să nu aibă niciun simptom, dar posibilitatea de transmitere a virusului prin contact sexual este destul de mare. Uneori, apar semnale care transmit existenţa acestuia – febră, dureri de cap, usturime la urinat, arsuri şi înţepături la nivel local. Veziculele genitale se cicatrizează mai greu şi, de multe ori, rămâne în locul lor o leziune, adesea dureroasă, fapt pentru care poate fi nevoie de un tratament special, îndelungat.
Ce e de făcut în cazul unei infecţii herpetice afli de pe clickpentrufemei.ro.