Cum să previi intoxicaţia alimentară

Cum să previi intoxicaţia alimentară

Boala debutează în maximum 48 de ore de la consumul alimentului contaminat.

Vara, şi riscul intoxicaţiilor alimentare este crescut. Crampele abdominale, vărsăturile, febra, diareea şi durerile de cap sunt cele mai frecvente simptome ale acestei neplăceri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fireşte, este necesar ca alimentele să fie expuse foarte puţin temperaturilor ridicate pentru a nu se crea condiţii propice dezvoltării bacteriilor. Aşadar, cât mai repede după cumpărare, produsele trebuie puse în frigider.

Printre agenţii patogeni implicaţi în apariţia toxiinfecţiilor alimentare se numără Salmonella, Campylobacter şi stafilococul auriu.

Severitatea toxiinfecţiei depinde de perioada de incubaţie a germenului implicat, precum şi de starea de sănătate a persoanei.

Boala debutează în maximum 48 de ore de la consumul alimentului contaminat.

Surse de infecţie

O sursă de toxiinfecţie alimentară este carnea crudă sau nepreparată corespunzător. De aceea, este bine să se evite cârnaţii sau micii de provenienţă dubioasă, care au mirosul şi gustul neobişnuite. Dacă nu este cumpărată cu scopul preparării imediate (în ziua respectivă sau în următoarea), carnea trebuie congelată (atenţie: dacă se dezgheaţă, nu mai trebuie recongelată).

Alte alimente susceptibile contaminării sunt lactatele nepasteurizate, ouăle şi peştele. În cazul în care consumi lapte nepasteurizat, fierbe-l înainte de consum.

Află pe clicksanatate.ro ce alte reguli te feresc de intoxicaţii alimentare!

Infuzia de angelică alungă stările depresive

Cura de slăbit cu ouă şi grepfrut

citeste totul despre: