Ce este şi cum se transmite Hepatita G

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virusul hepatic G are o perioadă de incubaţie 
similară cu cea a virusului hepatic C, de la 3 la 20 de săptămâni.
Virusul hepatic G are o perioadă de incubaţie similară cu cea a virusului hepatic C, de la 3 la 20 de săptămâni.

Despre virusul hepatic cu siguranţă ai mai auzit. Însă pe lângă celebrele tipuri A, B şi C, a fost descoperit şi virusul hepatic G.

Dintre hepatitele virale se cunoşteau prezenţa celor de tip A, B, C, D, E , însă pe lângă aceastea a apărut alta nouă, precum hepatita virală G. Aceasta a fost descoperită pentru prima dat în 1995 împreună cu tipurile  F, H, I şi TTV.

Ce este virusul hepatic G

O maladie infecţioasă acută sau cronică ce aparţine grupului infecţiilor sanguine şi antroponozelor ce aparţine familiei flaviviridae.

Practic avem de a face cu o intoxicaţie generală moderată, dereglări ale sistemului digestiv, mai ales ale funcţiilor ficatului şi poate afecta şi alte organe. Adesea este însoţită de icter.

A existat un moment în care oamenii manifestau o formă de hepatită în urma transfuziilor de sânge şi astfel s-a descoperit virusul hepatic G. Nu se poate preciza cu exactitate dacă virusul hepatic G cauzează hepatita însă are o perioadă de incubaţie similară cu cea a virusului hepatic C de la 3-20 de săptămâni.

Află de ce hepatita B este o boală asimpomatică AICI

Cum se transmite

Cea mai uşoară cale de transmitere este prin intermediul transfuziilor de sânge, a contactelor sexuale neprotejate sau de la o mamă infectată la copilul ei la naştere.

Cel mai mare risc îl prezintă hemofiliticii, consumatorii de droguri şi alcool, bolnavii cu hepatită B,C sau HIV/SIDA.

Află pe clicksanatate.ro cum se manifestă boala şi în ce constă tratamentul!

Combate stările depresive în mod natural

Ce trebuie să ştii despre flebită

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite