Ce suplimente nutritive reduc colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acizii graşi polinesaturaţi Omega-3 şi Omega-6 din uleiul de peşte scad nivelul trigliceridelor şi previn 
apariţia aterosclerozei.
Acizii graşi polinesaturaţi Omega-3 şi Omega-6 din uleiul de peşte scad nivelul trigliceridelor şi previn apariţia aterosclerozei.

Pentru a preveni apariţia unor afecţiuni cardiovasculare grave cauzate de colesterolul mărit, apelează la suplimentele nutritive. Substanţa grasă din sânge, colesterolul, este principalul vinovat pentru formarea pe pereţii arterelor a unor „plăci” de grăsime care duc la ateroscleroză, înfundarea vaselor de sânge şi complicaţii ca infactul, accidentul vascular cerebral, angina pectorală.

Uleiurile vegetale şi de peşte

Medicii recomandă 2 porţii de peşte pe săptămână pentru a obţine acizi graşi esenţiali care menţin sănătatea inimii prin echilibrarea grăsimilor din organism. Pentru unele persoane este dificil să respecte această indicaţie. Suplimentele cu ulei de somon, de sâmburi de struguri, de seminţe de in sau de cânepă reprezintă soluţii utile în cazul lor. Acizii graşi polinesaturaţi Omega-3 şi Omega-6 din uleiurile de peşte, de in, de sâmburi de struguri scad şi nivelul trigliceridelor şi previn apariţia aterosclerozei.

Cum se iau

Pentru reducerea nivelului de colesterol, normalizarea tensiunii arteriale, fluidificarea sângelui şi susţinerea unei bune funcţionări a inimii, este nevoie de 5 picături de ulei de sâmburi de struguri de 2 ori pe zi sau 2 capsule de ulei de somon, luate în 2 reprize în 24 de ore.

Pectina sub formă de capsule

Un tip de fibră solubilă, pectina reglează tranzitul intestinal şi acţionează ca un antioxindant care combate acţiunea colesterolului „rău” asupra sistemului circulator al sângelui. Luarea de capsule care conţin pectină extrasă din măr, morcov, grepfrut sau consumul acestor fructe în fiecare zi, la una sau la ambele gustări, 3 săptămâni la rând, favorizează scăderea nivelului de colesterol.

Cum se ia

La administrarea suplimentelor care conţin pectină trebuie luat în calcul faptul că pot influenţa negativ absorbţia unor nutrimente ca fierul, calciul, betacarotenul, zincul. De aceea, pe lângă 1-2 capsule luate de 3 ori pe zi, între mese, e important să mănânci mai multe fructe şi legume în stare crudă, care stopează carenţele alimentare.

Pulberea de ciuperci Shiitake

Un alt supliment alimentar natural care îţi menţine colesterolul în limite normale, pulberea obţinută din ciupercile Shiitake, are şi acţiune antioxidantă, antibacteriană, antivirală, antitumorală. În plus, are efectul de a stimula sistemul imunitar datorită unei substanţe numită lentinan pe care o conţine. Nu întâmplător, Shiitake se găseşte printre alimentele preferate ale japonezilor longevivi. Experienţele realizate pe cobai cărora li s-au dat doze scăzute de compuşi similari lentinanului au arătat o scădere cu 25% a nivelului de colesterol.

Află pe clicksanatate.ro ce alte suplimente previn bolile inimii cauzate de colesterolul mărit!

Pierderea auzului: ce soluţii există

Peliniţa, aliat din natură pentru bilă

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite