Când devine Rh-ul o problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În general, incompatibilitatea de Rh nu are consecinţe asupra primei sarcini. Află care sunt măsurile corecte care se impun la a doua sarcină!

Ce este Rh-ul

Pe suprafaţa globulelor roşii există, alături de substanţele care dau grupa sanguină, o altă substanţă, care poartă numele de Rh. La aproximativ 15% din populaţia globului, Rh-ul nu se găseşte pe suprafaţa globulelor roşii. Aceste persoane sunt încadrate în categoria celor cu Rh negativ (-), restul de 85% fiind Rh pozitiv (+). Organismul unei persoane cu Rh negativ care primeşte sânge, prin transfuzie, de la o persoană cu Rh pozitiv reacţionează ca şi cum ar lua contact cu un virus sau cu o bacterie şi produce anticorpi pentru a se proteja. Aceştia distrug globulele roşii. Iată de ce transfuziile nu ţin cont doar de grupa sanguină, ci şi de Rh.

Este periculos când mama are Rh(-) şi fătul Rh(+)

Rh-ul este important nu doar pentru transfuzii, ci şi în sarcină. Probleme pot să apară atunci când mama are Rh(-), iar tatăl Rh(+). În aceste cazuri, pot apărea probleme de incompatibilitate între făt şi mamă, deoarece el poate moşteni Rh-ul(+) al tatălui. Situaţiile în care ambii părinţi au Rh(-) sau în care mama are Rh(+) şi tatăl negativ nu sunt periculoase.

Citeşte articolul integral pe clicksănătate.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite