În ce constă tratamentul cancerului la sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radioterapia distruge ADN-ul celulelor canceroase, astfel încât să perturbe diviziunea lor celulară.
Radioterapia distruge ADN-ul celulelor canceroase, astfel încât să perturbe diviziunea lor celulară.

În stabilirea planului de tratament al cancerului mamar se ţine cont de tipul şi de stadiul bolii, precum şi de vârsta şi de starea femeii.

Operaţia chirurgicală

De multe ori, prima opţiune terapeutică este intervenţia chirurgicală, urmată de chimioterapie, de radioterapie şi/sau de terapie hormonală. Scopul operaţiei este îndepărtarea ţesutului afectat de celulele canceroase.

În funcţie de mărimea tumorii, precum şi de localizarea ei, se decide dacă se recurge la mastectomie (înlăturarea sânului în totalitate) sau doar tumoarea, alături de o porţiune de ţesut sănătos din jur.

Radioterapia

Prin acest tratament se urmăreşte distrugerea celulelor maligne. Mai exact, se provoacă daune serioase ADN-ului celulelor canceroase, astfel încât să se perturbe diviziunea lor celulară.

Se recurge la radioterapia întregului sân sau doar a zonei afectate, atent dozată. Printre efectele adverse ale acestui tip de tratament se numără oboseala, greaţa şi vărsăturile.  

Chimioterapia

Terapia cu citostatice presupune administrarea unor substanţecare au rolul de a distruge celulele canceroase, fiind un tratament îndreptat împotriva celulelor cu rată mare de diviziune.

Se poate recomanda înainte de operaţie, pentru micşorarea tumorii, sau după, pentru a reduce riscul răspândirii sau al recidivei. Pierderea părului, greaţa, vărsăturile, sterilitatea, oboseala, anemia se numără printre efectele adverse ale chimioterapiei.

Află pe clicksanatate.ro ce opţiuni de terapie există în cancerul de sân!

Demenţa: semne de alarmă

Aşa îţi cureţi colonul în mod natural!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite