Proprietăţile inedite ale cepei. Cât bine îţi poate face această legumă
0Această legumă este o sursă bogată de fier (previne anemia), fibre, potasiu, vitaminele A (protejează pielea şi mucoasele), B (ajută la creşterea metabolismului, îmbunătăţirea sistemului imunitar şi a celui nervos şi menţinerii sănătăţii pielii şi muşchilor) şi vitamina C (creşte rezistenţa sistemului imunitar).
În plus, ceapa are proprietăţi antibiotice, antiinflamatoare (de efect pentru gută şi artrită), antiseptice (luptă împotriva bacteriilor, inclusiv E. Coli şi Salmonella, infecţii la nivelul tractului urinar), antimicrobiene şi carminative (de efect pentru constipaţie şi balonări).
Ne păzeşte de cancer
Este bine de ştiut şi faptul că, acestă legumă poate să acumuleze seleniu din sol, o substanţă protectoare impotriva aparitiei cancerului. Un studiu realizat de cercetătorii italieni a demonstrat că mâncatul cepei reduce mult riscul de apariţie a mai multor tipuri de cancer.
Aici amintim câteva dintre ele: bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de sân, ovarian, de prostată, renal. În plus, consumul de ceapă zilnic (crudă) reduce cu cel puţin putin 50% riscul de apariţie a cancerului de stomac şi a celui de sân.
Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte beneficii aduce ceapa sănătăţii