Proprietăţile inedite ale cepei. Cât bine îţi poate face această legumă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceapa conţine sulf, un mineral recunoscut pentru calităţile lui de protecţie a  vasele de sânge.
Ceapa conţine sulf, un mineral recunoscut pentru calităţile lui de protecţie a  vasele de sânge.

Această legumă este o sursă bogată de fier (previne anemia), fibre, potasiu, vitaminele A (protejează pielea şi mucoasele), B (ajută la creşterea metabolismului, îmbunătăţirea sistemului imunitar şi a celui nervos şi menţinerii sănătăţii pielii şi muşchilor) şi vitamina C (creşte rezistenţa sistemului imunitar).

În plus, ceapa are proprietăţi antibiotice, antiinflamatoare (de efect pentru gută şi artrită), antiseptice (luptă împotriva bacteriilor, inclusiv E. Coli şi Salmonella, infecţii la nivelul tractului urinar), antimicrobiene şi carminative (de efect pentru constipaţie şi balonări).

Ne păzeşte de cancer

Este bine de ştiut şi faptul că, acestă legumă poate să acumuleze seleniu din sol, o substanţă protectoare impotriva aparitiei cancerului. Un studiu realizat de cercetătorii italieni a demonstrat că mâncatul cepei reduce mult riscul de apariţie a mai multor tipuri de cancer.

Aici amintim câteva dintre ele: bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de sân, ovarian, de prostată, renal. În plus, consumul de ceapă zilnic (crudă) reduce cu cel puţin putin 50% riscul de apariţie a cancerului de stomac şi a celui de sân.  

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte beneficii aduce ceapa sănătăţii

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite