Plante pentru curăţarea ficatului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Starea de oboseală. jenă în partea dreaptă a abodomenului sau senzaţia de greaţă sunt semne ale unui ficat afectat de abuzul culinar
Starea de oboseală. jenă în partea dreaptă a abodomenului sau senzaţia de greaţă sunt semne ale unui ficat afectat de abuzul culinar

Cu toţii ne-am bucurat de această perioadă minunată a Sărbătorilor de iarna, am mâncat, am băut, ne-am distrat. Ficatul nostru, acestă mare uzină de filtrare şi detoxifiere, prelucrare, secreţie, pare a fi printre organele cele mai afectate de abuzul culinar la care a fost supus. Cum putem curăţa ficatul?

Alături de vezica biliară, ficatul poate emite discrete semnale de atenţionare, cărora trebuie să le dăm atenţia cuvenită: stare de oboseală, jenă în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste, digestie dificilă, senzaţie de greaţă, de vomă, ameţeli, dureri de cap, alergii cutanate, fragilitate capilară. 

  

Este momentul să urmăm un tratament naturist cu plante cu acţiune rapidă şi sigură, care ajută la detoxifierea şi regenerarea hepatica; este bine ca această terapie să nu fie luată la întâmplare, ci trebuie recomandată de un medic specialist apifitoterapeut. 

Tratamentul include plante care au o acţiune complexă de detoxifiere la nivel hepatic şi sanguin,  protejează hepatocitul de acţiunea toxinelor (inclusiv alcool); stimuleaza secreţia de bilă, favorizează digestia, ajută la reglarea nivelui de colesterol sanguin; este vorba de armurariu, anghinare, păpădie, rozmarin, sunătoare, rostopasca, care se pot administra sub formă de: pulbere, infuzie combinată (2-3 căni pe zi), tinctură (2-3 linguriţe/zi), comprimate.

De multe ori aceste plante se asociază cu alte substanţe ce acţionează la nivelul diferitelor etape de detoxifiere hepatică: N-Acetil-Cisteină, topinambur , L-glutation, L-arginină, acid alfa lipoic, vitamina C, seleniu, astragalus, schizandra . 

  

Produsele stupului au efecte hepatoprotectoare şi hepatoregeneratoare excelente: păstură sau polenul, mierea, tinctură propolis, lăptişorul de matcă. 

Ce alimente ajută la curăţarea ficatului

Vă recomand cu încredere şi gemoterapia cu radice de porumb, mlădiţe de alun, mlădiţe de rozmarin, care este deosebit de eficientă pentru refacerea celulei hepatice; se fac cure de 2-3 luni. 

  

Este recomandată o alimentaţie mai uşoară, cu excluderea alcoolului, mezelurilor, a produselor de patiserie şi a dulciurilor din comerţ, a grăsimilor saturate şi hidrogenate, a alimentelor prăjite ; accentul să cadă pe legumele verzi, spanac, salată verde, varză, varză de Bruxelles, conopidă, sfeclă, sparanghel; multe salate colorate şi asortate, asezonate cu condimente aromatice, usturoi; proteine de calitate (peşte, curcan, fasole, linte), grăsimi bune (uleiuri vegetale presate rece, seminţe, nuci); consumaţi citrice, avocado, fructe deshidratate. 

  

Hidrataţi-vă cu ajutorul apei cu lămâie, a ceaiului alb şi verde. 

  

Respectaţi-vă orele de odihnă. 

  

Efectuaţi 10 şedinţe de reflexoterapie pentru echilibrarea energetică a sistemului hepato-biliar şi a întregului organism. 

Dr Ruxandra Constantina este medic specialist medicina familie, competenţă apifitoterapie, biorezonanţă, iridologie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite