Iridologia, metoda de depistare a bolilor prin studierea irisului, între ştiinţă şi minciună

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se spune că „cchii sunt oglinda sufletului“! Într-adevăr, ochii ne dezvăluie, dăcă ştim să-i privim aşa cum trebuie, indicii preţioase referitoare la corpul nostru fizic, psihic şi emoţional, la predispoziţiile genetice, la influenţa factorilor de mediu, a stilului nostru de viaţă asupra stării de sănătate.

IRIDOLOGIA este ştiinţa care studiază harta irisului şi a pupilei; astfel, în funcţie de structura, culoarea şi diferitele marcaje ale irisului, de formă şi deformările pupilei, obţinem informaţii despre structură genetică şi predispoziţia spre anumite boli, diverse dereglări ale organelor, reactivitatea individuală, rezistenţa organismului, starea psihoemoţională.
 
O metodă mult controversată, în special de cei care nu ştiu despre ce este vorba; nu poţi accepta sau denigra ceva dacă nu cunoşti domeniul sau nu ai încercat metoda pentru a-i verifica validitatea!

Asta pentru că tot mai mulţi oameni, disperaţi de atâtea analize efectuate, de atâtea tratamente urmate, caută miracolul diagnostic în iridologie; şi apelează la persoane care nu au nici măcar minime cunoştinţe de medicină, care îşi permit să pună diagnostice (de multe ori eronate) şi să prescrie tratamente naturiste fără nici o legătură cu afecţiunea existentă.  
    
Revenind, examenul irisului ne poate furniza date exacte şi corecte referitoare la:

  • structura corpului nostru (slabă-medie-bună), în funcţie de care organismul reacţionează la diferiţi stimuli externi, la microorganisme; ea determină şi rezistenţa organismului, capacitatea de recuperare după o boală
  • predispoziţiile moştenite de la părinţi (atenţie, moştenim predispoziţia şi nu boala)
  • părţile slabe şi cele puternice ale organismului
  • gradul de intoxicare (cu toxine endo şi exogene)
  • circulaţia periferica şi centrală, circulaţia limfatică
  • starea psihică (tendinţa de anxietate, depresie, astenie etc).

Este iridologia o metoda sigura de diagnostic?

În niciun caz nu este o metodă de diagnostic!

Iridologia modernă este o metodă utilă pentru evaluarea stării noastre generale de sănătate; este o metodă deosebit de eficientă în profilaxie, deoarece pacientul poate primi recomandări utile referitoare la alimentaţie, hidratare, mişcare fizică în funcţie de predispoziţiile şi tulburările prezente la nivelul irisului; în acest fel putem preveni apariţia unor boli sau cronicizarea unor afecţiuni.
 
De asemenea, în funcţie de parametrii obţinuţi, medicul poate prescrie, alături de dietă, şi o terapie naturistă adecvată-tratament cu plante şi produse apicole, şedinţe acupunctură, masaj şi reflexoterapie, gimnastică de întreţinere şi kinetoterapie. Sau medicul poate recomandă aprofundarea problemelor depistate, prin investigaţii paraclinice şi de laborator complementare (analize de sânge, ecografie, etc).
 
Examinarea irisului trebuie corelată cu simptomele pe care le prezintă pacientul, cu examinarea atentă a acestuia, cu eventualele analize efectuate.
 
Deci singura persoană care vă poate da diagnostic, recomandări şi tratamente -fie ele şi naturiste- este medicul; nimeni şi nimic nu pot înlocui anii de studiu şi experienţa clinică a unui medic.
 
 
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite