Pentru o imunitate mai bună, ţine o cură cu cătină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul verii, urmează o cură cu fructe de cătină pentru întărirea imunităţii! Descoperă cum se ţine cura şi de ce alte afecţiuni te protejează remediile cu cătină!

Cura cu sirop de cătină creşte rezistenţa la boli

Cătina, în special siropul preparat din ea, alungă oboseala şi creşte imunitatea la bolile care apar la trecerea de la vară la toamnă, guturai şi gripă. Aduce un plus de vitamine (A, B1, C, E), care stimulează pofta de mâncare.

Din cătina proaspătă poţi face siropul astfel: zdrobeşte trei ceşti de cătină şi pune peste ele o ceaşcă de miere. Amesteci şi păstrezi la frigider. În fiecare zi, iei din sirop câte 5 linguriţe, pe nemâncate. Dacă urmezi tratamentul 3-4 săptămâni, ai şanse mari să nu răceşti în sezonul rece. Dacă răceşti frecvent şi eşti chiar la debutul bolii, dublează cantitatea de sirop de cătină, pentru a-ţi ajuta sistemul imunitar să se lupte cu virusurile.

Şi maceratul din fructe uscate de cătină creşte imunitatea. Acoperă 1-2 linguriţe de fructe cu 250 ml de apă rece. Lasă-le 10 ore, apoi strecoară şi bea lichidul de-a lungul unei zile, înainte de a mânca.

Stopezi apariţia inflamaţiilor cu ulei de cătină

Alături de remediile cu fructe de cătină pe care le poţi prepara acasă, cele pe bază de cătină pe care le găseşti în magazinele naturiste te ajută să te menţii sănătos. Este şi cazul uleiului de cătină. Din el, organismul îşi poate procura vitamine: A, D, E, K şi acizi graşi polinesaturaţi care au efect regenerator. O cură de 4 săptămâni în care iei zilnic 3-6 capsule sau 60 de picături de ulei de cătină, împărţite în 3 reprize sporeşte acuitatea vizuală, previne inflamaţiile, bolile de inimă şi digestive, alungă oboseala.

Află pe clicksanatate.ro cum să previi bolile de ficat ş diabetul cu suc şi pulbere de cătină!

Ce alimente îţi subţiază talia

Aceste remedii făcute în casă alungă pungile de sub ochi!

Body

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite