De ce este indicat consumul moderat de vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beneficiile vinului, în special ale celui roşu, au fost studiate intens în ultimii ani. Rezultatele studiillor sugerează că vinul consumat cu moderaţie poate contribui la prelungirea vieţii, protejarea împotriva mai multor tipuri de cancer şi bolile inimii, potrivit Medical News Today.

Savanţii datează începutul cultivării viţei de vie undeva între 5000-6000 î.e.n. în Mesopotamia şi zonele de coastă ale Mării Caspice. În perioada aceea, vinul era rezervat numai reprezentanţilor aristocraţiei, clerului şi regilor, în timp ce persoanele din alte categorii sociale consumau bere şi mied.

Scrieri privind beneficiile vinului apar din perioada Antichităţii când era considerat un remediu contra diareii şi a letargiei, pentru ca în Evul Mediu să fie văzut drept remediu pentru tratarea sinuzitei.

Consumul cu moderaţie al vinului reprezintă cantitatea necesară pentru o sănătate mai bună, dar nu poate fi precizat exact un reper al cantităţii deoarece diferă de la persoană la persoană.

Beneficiile consumului de vin, cu moderaţie, sunt, potrivit Serviciului de Sănătate Britanic, următoarele:

1.Reduce riscul apariţiei depresiilor

2.Previne apariţia cancerului de colon. Consumul regulat al vinului roşu poate reduce cu până la 50% riscul apariţiei tumorilor.

3.Încetineşte procesul de îmbătrânire

4.Previne apariţiei cancerului la sân. Chiar dacă celelalte băuturi sunt nerecomandate datorită efectului pe care îl pot avea în apariţia cancerului la sân, vinul acţionează în sens opus.

5.Este bun în prevenirea demenţei

6.Recomandat împotriva afecţiunilor care pot duce la orbire

7.Creşte nivelul de acizi graşi omega-3

8.Bun în prevenţia bolilor de ficat

9.Bun contra cancerului de prostată.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite