Cele mai eficiente tratamente naturale pentru astenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Starea de tristeţe aparent inexplicabilă poate fi cauzată de astenie FOTO: Shutterstock
Starea de tristeţe aparent inexplicabilă poate fi cauzată de astenie FOTO: Shutterstock

Eşti trist şi lipsit de motivaţie, la serviciu nu te poţi concentra şi pare că nimic nu merge. Sunt manifestările clasice ale asteniei, care nu mai are nimic de-a face cu sezonul, ci îţi poate strica oricând dispoziţia. Există, totuşi, soluţii la îndemână pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit.

Spanacul

Secretul spanacului este conţinutul mare de vitamine şi de minerale, dintre care cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, fierul, magneziul, potasiul şi calciul. E suficient să fierbi câteva legături de spanac sau să adaugi câteva frunze proaspete în salată pentru a te revigora.

Păpădia

Bogată în magneziu, păpădia reduce stările de anxietate şi nervozitate. Magneziul este un mineral esenţial, deoarece asigură funcţionarea celulelor nervoase. În lipsa lui, poţi suferi de insomnii, confuzie, probleme de concentrare, stări depresive, simptomele specifice asteniei de primăvară. De la păpădie poţi folosi atât frunzele, adăugate în salate, cât şi florile, din care poţi face ceai. Poţi bea până la trei căni de ceai de păpădie pe zi.

Polenul

Cu un conţinut impresionant de substanţe nutritive, polenul este unul dintre cele mai importante energizante naturale. O mare parte dintre aminoacizii esenţiali, enzimele, vitaminele şi mineralele din compoziţia polenului lipsesc din alte surse alimentare.

Rozmarinul

Fie că-l foloseşti drept condiment în mâncare, sub formă de praf sau rămurica întreagă, rozmarinul îţi pune mintea în funcţiune: te ajută să memorezi mai bine, să rezolvi problemele la serviciu într-un timp mai scurt şi eficient.

Busuiocul

Dacă bei dimineaţa, în loc de cafea, o infuzie cu busuioc (patru linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte), vei avea o stare bună toată ziua, susţin fitoterapeuţii. Busuiocul îl mai poţi prepara, de asemenea, sub formă de macerat la rece. Pui planta în apă, la temperatura camerei şi o laşi aproximativ zece ore. Bea dimineaţa, pe stomacul gol, câteva linguriţe din sucul astfel obţinut. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite