Ceapa roşie, eficientă în combaterea cancerului

Ceapa roşie, eficientă în combaterea cancerului

Ceapa roşie, mai bună pentru organism decât ceapa albă.

Albă sau roşie? Reţetele de obicei nu specifică, pe principiul „să fie ceapă“, ceea ce nu e neapărat rău, pentru că ceapa e bună oricum ai da-o. Bună la sănătate vrem să zicem.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dar studiile spun că ceapa roşie e mai puternică decât cea albă în lupta împotriva cancerului, pentru că are o cantitate mai mare de antocianină şi quercitină. 
Un studiu publicat în 2017 în Food Research International confirmă faptul că ceapa roşie e un adversar redutabil al cancerului şi s-a dovedit a fi fost cea mai eficientă în reducerea numărului de celule canceroase. 
Tot studiul spune că toate soiurile de ceapă sunt puternice împotriva cancerului, datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi. Antocianina ajută quercitina în atacul asupra radicalilor liberi şi al celulelor canceroase. 

Sulful detoxifică

O altă veste bună este că ceapa roşie, pentru mulţi, e preferată cepei albe, pentru că ustură mai puţin. De câte ori, puteţi, înlocuiţi ceapa albă cu ceapa roşie, chiar dacă e olecuţă mai scumpă decât sora ei.

Descoperă alte motive pentru care ceapa roşie e mai bună decâ ceapa albă pe clickpentrufemei.ro.  

 

Cura cu suc de ceapă alungă celulita

Peştele, alimentul-medicament

 

 

citeste totul despre: