Ce ceaiuri trebuie să bei. Iasomia îţi creşte apetitul sexual, lămâia şi ghimbirul te scapă de greaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaiurile sunt unele dintre cele mai consumate băuturi din lume şi au, pe lângă o aromă foarte plăcută, şi numeroase beneficii.

Potrivit experţilor citaţi de Daily Mail, consumul de ceaiuri are şi numeroase efecte pozitive pentru sănătate, de la creşterea fertilităţii până la inducerea de somn sau chiar lupta cu boli precum cancer, Alzheimer sau Parkinson. Totuşi, aceştia avertizează că un consum prea ridicat de ceaiuri cafeinizate ar putea afea efecte negative, în special asupra femeilor însărcinate.

Nutriţioniştii spun că ceaiurile energizante, ca cel de ghimbir sau lămâie, au proprietăţi anti-inflamatoare, anti-durere, dar şi că pot să îmbunătăţească circulaţia către organele sexuale. În plus, ghimbirul poate ajuta şi în problemele digestive sau în ameliorarea greţurilor matinale de care se plâng des femeile gravide.

Ceaiul de roibos este, la rândul său, bogat în antioxidanţi şi o excelentă sursă de vitamina C. Acest lucru îmbunătăţeşte calitatea spermei şi fertilitatea, mai ales că acest ceai nu conţine cqfeină. Ceaiul de roibos mai conţine minerale precum calciu, potasiu, magneziu, zinc, cupru, sodiu şi fier.

Ceaiul de iasomie e folosit de secole în China pentru calităţile sale medicinale, dar şi ca afrodisiac. La rândul său bogat în antioxidanţi, acest ceai ajută sistemul imunitar, poate să ajute în lupta împotriva cancerului, dar şi în probleme gastrointestinale sau în scăderea nivelului de colesterol şi a tensiunii arteriale.

Şi ceaiul verde ajută în problemele de fertilitate. Potrivit cercetătorilor, două substanţe conţinute de acesta duc la un procent mai mare al embrionilor viabili. Totodată, antioxidanţii şi polifenolii pe care îi conţine pot repara daunele pe care mâncarea nesănătoasă, apa, poluarea, stresul, bolile sau îmbătrânirea le produc. Alte componente ale acestuia ajută funcţiile creierului şi cresc rata metabolismului, putând provoca slăbirea.

Ceaiul de mentă poate, la rândul său, să reducă greţurile cauzate de sarcină şi este o sursă bogată de vitamina A, C şi B12. Ceaiul de mentă mai este folosit în problemele de digestive şi este, în mod tradiţional, consumat după masă.

Şi ceaiul de măr şi scorţişoară are numeroase beneficii. Scorţişoara are un impact pozitiv la femeile care suferă dezechilibre hormonale. Planta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui către organele sexuale şi ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite