Alimente recomandate pentru rolul lor antiinflamator
0Durerile musculare, dentare sau inflamaţiile cauzate de schimbările de timp şi acţiunea unor factori străini asupra organismului pot fi tratate şi prin alimente cu rol antiinflamator.
Alimentele cu rol antiinflamator pot fi atât produse pe care le consumăm regulat, dar şi produse pe care le alegem doar când e sezonul lor.
Strugurii
Resveratrolul este considerat cel mai puternic antioxidant, de câteva ori mai puternic decât betacarotenul, de zeci de ori decât Vitamina E şi vitamina C. Această substanţă, cu un puternic efect antiinflamator si antibacterian, poate fi regăsită în struguri.
Usturoi
Usturoiul are un efect asemănător antiinflamatoarelor nestoridiene, acest aliment reuşind să întrerupă procesele din organism care duc spre inflamaţie.
Sfecla roşie
Sfecla roşie e considerată un aliment minune datorită numeroaselor sale proprietăţi care contribuie la menţinerea la distanţă a bolilor şi afecţiunilor. datorită conţinutului mare de fibre şi vitamina E, sfecla roşie are un puternic efect antiinflamator.
Fructele de pădure
Fructele de pădure conţin antioxidanţi şi substanţe fitochimice. Acestea reuşesc să contribuie la menţinerea la distanţă a posibilelor cauze care duc la inflamaţii.
Morcovii
Morcovii sunt bogaţi în antioxidanţi denumiţi carotenoizi, recunoscuţi pentru că protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi şi pentru faptul că protejează împotriva inflamaţiilor.