Specialiştii dezvăluie cele mai eficiente metode pentru a adormi mai uşor

Specialiştii dezvăluie cele mai eficiente metode pentru a adormi mai uşor

învaţă de la specialişti cele mai bune trrucuri pentru a adormi mai uşor

Sfaturile cercetătorilor privind metodele prin care poţi adormi mai repede au fost dintotdeauna controversate şi asta se datorează faptului că ei folosesc metode ştiinţifice pentru a ajunge mai repede pe tărâmul viselor. Deşi par ciudate, sfaturile specialiştilor sunt bazate pe cercetări amănunţite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Umflă un balon imaginar

Poate sună ridicol dar să sufli într-un balon imaginar chiar te poate adormi mai repede. De fapt, dacă îţi imaginezi că umfli un balon sau chiar faci baloane de săpun, creierul  tău va percepe această acţiune ca pe un exerciţiu de respiraţie, explică Rachel Marie E. Salas, profesor în neurologie la Johns Hopkins University School of Medicine pentru menshealth.com. Tehnicile de meditaţie sunt bazate pe exerciţii de respiraţie menite să relaxeze corpul şi mintea şi chiar să reducă presiunea arterială.
 

Citeşte înainte de culcare

„Atunci când suntem în pat dar suntem în stare alertă şi ne mişcăm, ne întoarcem de pe o parte pe cealaltă, corpul nostru va elibera adrenalină ceea ce ne împiedică să adormim mai repede” explică K. Kennedy, doctorand în psihologie. Cel mai recomandat este ca înainte de culcare să ne ţinem mintea ocupată iar cititul ne încurajează să ne folosim imaginaţia. Cu ajutorul imaginaţiei creierul nostru intră mai uşor în starea de somn, informează sursa citată.
 

Ascultă muzică relaxantă

Conform lui James Maas, autorul cărţii „Odihneşte-te ca să ai succes! Tot ce trebuie să ştii despre somn dar eşti prea obosit să întrebi”, muzica relaxantă ne ajută să adormim mai repede şi chiar poate influenţa intensitatea somnului. De asemenea, sunetul valurilor care se izbesc de ţărm sau sunetul ploii poate fi de asemenea de ajutor.
 

Nu sări peste exerciţiile fizice

Un studiu recent a arătat că 90 de minute de activitate fizică intensă te ajută să adormi mai repede prin reducerea hormonului de stres numit cortizol. 
 

Nu verifica ora

Odată ce ai stins luminile, nu verifica ceasul, nici măcar o dată! Nathaniel F. Watson, preşedinte al „Academy of Sleep Medicine” recomandă ca odată ce ne-am aşezat în pat, orice gând cu privire la cât timp avem la dispoziţie pentru somn să dispară. De fiecare dată când vom verifica ora ne vom simţi puţin anxiosi, astfel că vom adormi mult mai greu. 
 

Fă-ţi o listă imaginară cu lucrurile pe care trebuie să le îndeplineşti mâine

Dacă nu reuşeşti sub niciun chip să-ţi goleşti mintea de gânduri, fă-ţi o listă imaginară cu toate lucrurile pe care vrei să le bifezi în ziua următoare. În felul ăsta îţi ocupi mintea organizându-ţi obiectivele, care vor deveni mult mai probabil de realizat.
 
 
citeste totul despre: