Piersicile şi perele întăresc imunitatea. Ce mai conţin aceste fructe pe lângă vitamina C

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambele tipuri de fructe sunt surse bune de carbohidraţi. Vitamina C este conţinută mai ales în coajă, motiv pentru care se recomandă consumul fructelor întregi.

O pară de mărime medie conţine 25 de grame de carbohidraţi şi are un indice glicemic mic. Consumată proaspătăt,, cu coajă este şi o sursă bună de vitamina C, potasiu şi fibre, potrivit „Abecedarului de nutriţie“. Sucul de pere nu conţine însă fibre alimentare şi pierde o parte din vitamina C, potrivit aceleiaşi surse. Din acest motiv se recomandă consumul fructelor cu coajă.

Tot în coajă se găsesc şi fitochimicalele, culoarea diferită a speciilor de păr însemnând conţinut diferit de aceste substanţe, recomandarea fiind de a se consuma o varietate de sortimente.

Comparativ cu alte fructe, para este mai puţin alergenică, putând fi consumată şiu de persoane alergice şi de copiii mici. Din cauza conţinutului crescut de fibre poate produce balonare, având şi un uşor efect laxativ.

Piersica, la rândul ei este şi ea o sursă bogată de carbohidraţi şi de vitamina C, pe lângă care mai are şi vitamina A, potasiu şi fibre. Conţine, de asemenea, si fitonutrienţi cu efect benefic asupra stării de sănătate.

Alte fructe bogate în potasiu şi vitamina C sunt pepenele roşu şi cel galben. Licopenul şi alţi antioxidanţi prezenţi în pepeni apr să aibă un rol în prevenirea cancerelor şi a bolilor cardiovasculare.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite