Usturoiul bătrân ajută la prevenirea chisturilor ovariene. Ce alte plante mai dau o mână de ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chisturile ovariene sunt o problemă de sănătate relativ comună pe care o au femeile. Adesea, acestea sunt mici şi nu cauzează probleme. Alteori, se pot rupe şi determina dureri abdominale, balonare sau sângerări anormale.

Anumite plante au efecte benefice în prevenirea chisturilor ovariene şi întărirea sistemului imunitar pentru a lupta singur cu celulele anormale din corp.

Astfel, echinaceea este un aliat al imunităţii ajutând corpul să producă mai multe celule albe în sânge, celule care luptă împotriva „invadatorilor“ de tot felul. Echinaceea este mai eficientă dacă nu este consumată încotinuu, potrivit dr. Marilyn Glenville, expertă britanică în sănătate şi nutriţie. Aceasta recomandă consumul timp de 10 zile, cu o pauză de 3 zile, după care se continuă încă 10 zile. Sub formă de tinctură poate fi luată dizolvată în puţină apă de 2-3 ori pe zi, iar sub formă de capsule de 300 – 400 de miligrame, de 2 ori pe zi.

Usturoiul, pe care îl folosim în mod obişnuit la prepararea mâncărurilor, are un efect de protecţie a celulelor organismului. Potrivit aceleiaşi surse, un supliment bun de usturoi este cel bătrân (uscat). Recomandarea este să se consume 1.000 de miligrame, zilnic. Ca alternativă, se poate consuma săptămânal între 2 şi 5 căţei de usturoi în stare crudă sau gătită.

Armurariul, cunoscut ca tonifiant pentru ficat, încurajează organismul să elimine excesul de hormoni şi să distrugă celulele anormale. Recomandarea este aceea de a fi consumat sub formă de tinctură dizolvată în puţină apă, de 2 orei pe zi, sau sub formă de capsule de 200-400 de miligrame zilnic.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite