Migdalele şi nucile reduc riscul de recidivă în cancerul de colon

Migdalele şi
nucile reduc riscul de recidivă în cancerul de colon

Migdalele sunt fructe oleaginoase care au efecte anticancerigene

Introducerea în dietă a anumitor fructe oleaginoase – migdale, nuci, alune de pădure, nuci pecan sau caju – reduce cu 40% riscul de recidivă în cancerul de colon, potrivit unui studiu citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetarea a luat în discuţie datele a 826 de pacienţi, trataţi pentru cancer de colon în stadiul 3, cu tumori care nu s-au răspândit în alte zone ale corpului. Ei au 70% şanse de supravieţuire la 3 ani de la tratament.

În cazul a 19% din pacienţi care au consumat 60 de grame de nuci pe săptămână s-a constatat un risc cu 40% mai mic de recidivă a canecrului şi cu aproape 60% a riscului de deces, comparativ cu pacienţii care nu au inclus în dieta lor nuci după încheierea tratamentului chirurgical şi a chimioterapiei, potrivit agerpres.ro.

Studiul a fost făcut public înaintea întâlnirii anuale a Societăţii Americane pentru Oncologie Clinică (ASCO), ce va avea loc în Chicago, luna următoare.

În cazul consumului de arahide — cele mai consumate fructe oleaginoase din Statele Unite — sau de unt de arahide, nu s-a observat nici un efect semnificativ.

„Numeroase studii în domeniul sănătăţii cardiovasculare şi a diabetului au demonstrat beneficiile consumului de fructe oleaginoase şi am simţit nevoia de a afla dacă acestea ar fi valabile şi în cazul pacienţilor cu cancer colorectal“, a declarat autorul principal al studiului, Temidayo Fadelu, cercetător în domeniul medicinii în cadrul Dana Farber Cancer Institute.

Pacienţii în stadiu avansat, care beneficiază de chimioterapie, întreabă în mod frecvent ce mai pot face pentru a reduce riscul de recidivă sau de deces, iar studiul nostru reprezintă o contribuţie importantă la teoria potrivit căreia modificarea dietei şi activitatea fizică pot fi benefice“, a mai spus acesta.

Consumul de fructe oleaginoase, însă, nu poate înlocui chimioterapia şi alte tratamente, atrag atenţia experţii.

citeste totul despre: