Articol publicitar

Efectele nocive ale apei minerale: mit sau realitate?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mituri efecte nocive ale apei minerale
Mituri efecte nocive ale apei minerale

Efectele nocive ale apei minerale au fost îndelung comentate şi fac subiectul unor dezbateri în rândul consumatorilor. Dar care este de fapt adevărul? Cum alegem ceea ce este mai bun pentru sănătatea noastră? Vom analiza o serie de mituri despre apa minerală şi vom vedea care este adevărul.

Miturile apei minerale. Are apa minerală efecte nocive?

1.    Apa minerală este nocivă pentru persoanele cu hiperaciditate gastrică – FALS!

 Apa minerală natural carbogazoasă este extrem de benefică persoanelor care suferă de această afecţiune, pentru că este bogată în calciu şi magneziu şi poate fi consumată în cure de mineralizare periodice. Cel mai important aspect în acest caz este să alegeţi o apă minerală NATURAL carbogazoasă

2.    Apa minerală nu are niciun efect special – este doar o simplă apă – FALS!

Vara, în zilele caniculare apa minerală are efecte benefice pentru organism, fiind un aliat de nădejde împotriva deshidratării. În plus, apa minerală NATURAL carbogazoasă conţine minerale pe care putem întotdeauna să le procuram din alimentaţie. La ce ne ajută mineralele? Împreună cu magneziul din apa minerală, acestea sunt răspunzătoare pentru tratarea oboselii, de bună funcţionare a nervilor, dar şi a musculaturii. 

3.    Apa minerală nu este bună pentru sportivi – FALS!

 Apa minerală naturală ajută la menţinerea hidratării organismului fără a consumă o cantitate foarte mare. În timpul activităţii fizice, sportivii nu pot consuma cantităţi foarte mari de apă, pentru că nu îşi pot continua activitatea fizică cu succes. De aceea, apa minerală consumată în cantităţi optime (200 ml la fiecare jumătate de oră), îi ajută pe iubitorii sportului să îşi refacă stocul natural de săruri, săruri pe care le pierd prin transpiraţie în timpul antrenamentelor.  

Ce apă minerală să consumăm?

Borsec este o apă minerală puternic mineralizată natural (peste 1.500 mg/l reziduu sec), ceea ce o face potrivită de consumat pentru zilele călduroase de vară. În plus, aceasta suplineşte carenţele de săruri minerale datorate pierderilor prin transpiraţie. AŽn cazul apelor natural carbogazoase, dioxidul de carbon provine din izvor şi este sănătos, pe când apele carbogazificate sunt îmbogăţite cu CO2 de fermentaţie. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite