De ce sar românii peste micul dejun şi cum îi influenţează pe cei mici obiceiurile alimentare ale părinţilor
0Peste un sfert dintre români sar peste micul dejun iar motivele cel mai des menţionate sunt lipsa de timp (65%) şi faptul că nu simt nevoia să mănânce dimineaţa (31%), arată un studiu recent realizat de Nielsen.
Este foarte important ca părinţii să adopte un stil de viaţă sănătos, din care dieta corectă şi adecvată nu trebuie să lipsească.
În plus, comportamentul alimentar al acestora va fi adoptat, în mare parte, şi de cei mici.
Micul dejun nu trebuie să lipsească în nicio familie, fiind considerată cea mai importantă masă a zilei.
La masa de dimineaţă se recomandă un aport crescut de substanţe nutritive, de fibre şi de fier, cu atât mai mult cu cât această masă survine după o noapte de repaus alimentar.
„Această masă ar trebui să asigure copilului cantitatea de energie şi de nutrienţi necesară pentru a desfăşura o activitate intensă (intelectuală şi fizică) pe parcursul primei părţi a zilei”, declară Prof. Dr. Doina Anca Pleşca, medic primar pediatru, vicepreşedinte al Societăţii Române de Pediatrie.
Consumul de alimente bogate în fier, încă de la începutul zilei, îi asigură celui mic toate premisele pentru o creştere şi dezvoltare normală. De asemenea, este cunoscut că alimentele bogate în fier nu sunt mereu pe placul copiilor. În aceste circumstanţe, se impune o intervenţie a părinţilor pentru a depăşi acest obstacol şi pentru a face alimentele cât mai atractive pentru cei mici.
Cum îi asiguri copilului tău un mic dejun bogat în fier
Printre alimentele bogate în fier se numără: ficatul de pasăre, carnea roşie, peştele gras, ouăle, lintea, legumele verzi şi cerealele integrale, care, în combinaţie cu alimente bogate în vitamina C, pot determina o mai bună absorbţie a fierului de către organism.
Puterea propriului exemplu este aliatul cel mai puternic care ne ajută să îi influenţăm pe cei mici, aşa că nu uita – FIER în fiecare zi!