Cum se prepară corect oul ca să nu faci diabet
0Poate pare greu de crezut însă un ou pe zi poate să facă diferenţa dintre boală şi sănătate. Consumate mai ales la micul dejun, ouăle sunt utile pentru prepararea unei largi palete de bunătăţi culinare.
Săţioase şi cu un conţinut bogat de vitamine, proteine şi grăsimi bune, ouăle sunt indicate pentru reglarea tensiunii arteriale şi pentru a regla nivelul de zahăr din sânge.
Ţine glicemia în frâu cu un ou pe zi
Doar într-un singur ou se regăsec peste 6 grame de proteine şi mulţi nutrimenţi de care organismul tău are nevoie.
Deşi cantitatea de colesterol pe care acesta o conţine şi anume 212 miligrame, specialiştii afirmă că acest nivel nu interferează cu vasele sangvine, iar problema colesteolului mărit ţine de cel produs de către ficat şi că un ou pe zi nu poate face decât bine, potrivit site-ului independent.co.uk
Astfel, dacă nivelul de zahăr din sânge este crescut, există riscul de a dezvolta diabet, afecţiune a pancreasului care suferă anumite dereglări în producerea de insulină (ori produce prea multă ori o cantitatea mult prea mică, de aici rezultă diabetul non-insulinodependent şi diabetul insulinodependent). Dacă alegi să consumi periodic un ou cu puţin oţet, valorile glicemiei nu vor mai fi o problemă pentru tine.
Repercusiunile unei valori glicemice mari pot include vedere înceţoşată, oboseală accentuată, iar dacă această problemă nu este tratată la timp şi diabetul înaintează, se poate ajunge chiar la orbire, probleme cardiace sau disfuncţii erectile.
Află pe clicksanatate.ro cum te protejează de diabet un ou pe zi!