Cum poţi ţine sub control hormonii responsabili de îngrăşare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surplusul de kilograme nu este întotdeauna direct proporţional cu alimentaţia. Sunt şi cazuri în care este determinat de dereglarea anumitor hormoni.

O viaţă sănătoasă nu înseamnă neaparat o viaţă dulce sau condimentată. Astfel că dacă ai observat că ai luat în greutate, deşi mănânci cât de cât sănătos, cântăreşte un pic să vezi cât zahăr consumi.

Consumul de zahăr poate afecta nivelul de insulină din organism, acest hormon care este eliberat şi secretat de pancreas. insulina ajută celule din organism să obţină suficent zahăr în zânge pentru a-ţi putea furniza energie întreaga zi.

O cantitate prea mare de zahăr în organism poate da peste cap valorile insulinei, mai ales că un nivel crescut al acestui hormon este principala cauză a acumulării de ţesut adipos, şi în momentul în care celulele devin imuni la insulină te poţi confrunta cu stări diverse printre care şi obezitate.

Uită de fast food

Nu este o glumă, însă în ultimul timp tot mai mulţi oameni caută tratament naturiste şi alimente cât mai bio, astfel că o alimentaţie bogată în produse procesate, prăjeli şi grăsimi nesaturate, un nivel ridicat de carbohidraţi pot să îţi afecteze atât starea de sănătate cât şi aspectul ponderal.

Încearcă să consumi proteină de calitate, aceasta va creşte nivelul de insulină pe o perioadă scurtă de timp, te va ajuta să pierzi din greutate, să menţii timp mai mare senzaţia de saţietate şi să normalizezi sensibilitatea la insulină.

O cană de ceai verde şi 20 de minute de mers pe jos vor avea efecte extrem de benefice asupra nivelului de insulină din organism.

Află pe Clicksanatate.ro ce alţi hormoni îţi influenţează greutatea corporală!

Leacuri pentru a combate acneea de pe spate

Nucile reduc tensiunea arterială

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite