Cum să alegi cel mai bun sortiment de măsline

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măslinul a reprezentat dintotdeauna un simbol al sănătăţii şi un aliment-vedetă, ideal pentru consumul lar, dar şi pentru vegetarieni sau persoanele care ţin post.

Măslinele conţin, în cea mai mare parte fier, calciu, dar şi vitamina E, fibre şi cupru. Consumate în salate, măslinele sunt un bun energizant, normalizează valoarea colesterolului şi sunt perfecte pentru persoanele în vârstă, predispuse infarctului şi bolilor cardiovasculare.

Însă, te-ai întrebat vreodată, care măsline sunt mai sănătoase, cele negre sau cele verzi sau care este diferenţa între cele două tipuri? Iată câteva răspunsuri!

Cum alegi măslinele - măsline verzi sau negre?

Măslinele verzi sunt, de fapt, varianta necoaptă a măslinelor negre. Pentru că sunt culese înainte de a se coace, ele conţin o substanţă numit oleuropein, care le conferă gustul uşor amărui.

Descoperă pe clicksanatate.ro câteva trucuri pentru alegerea măslinelor

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite