Când devin ciupercile toxice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu le lăsa mai mult de două zile în frigider mai ales după ce le-ai gătit!
Nu le lăsa mai mult de două zile în frigider mai ales după ce le-ai gătit!

Gustoase, săţioase, ciupercile pot să înlocuiască cu succes carnea în diferite preparate, însă dacă nu eşti atent pot fi destul de periculoase.

O alegere sănătoasă mai ales dacă eşti la dietă sau ţii post, mai ales pentru că acestea au în proporţie de 80% celulele aseamănătoare cu cele umane. Aduc un plus de vitamina D, pe care îl putem sintetiza doar noi şi animalele.

Fii atent dacă mergi să le procuri tu singur din pădure deoarece şi în România există soiuri toxice, cel mai bine ar fi să le achiziţionezi de la magazinele cu aviz de comercializare.

Nu le prepara termic prea mult

De preferat ar fi să le consumi preparate la grătar sau în salate. Ca să verifici dacă sunt toxice sau nu, pune o lingură de argint în apa în care fierb, dacă aceasta nu se înnegreşte atunci ele sunt toxice.

În plus, atunci când le tai, cele comestibile îşi schimbă imediat culoarea, însă trebuie să ai grijă că şi ciupercile comestibile, dacă sunt foarte bătrâne pot deveni toxice. Nu folosi la gătit apa în care au fiert ciupercile. Recipientul în care alegi să le găteşti este foarte important. Acesta nu trebuie să aibă smalţul sărit pentru că vor intra în reacţie cu fierul. Şi ar fi indicat să le găteşti într-o bază grasă nu în apă.

Află pe Clicksanatate.ro în ce alte situaţii ciupercile devin otrăvitoare!

Din ce cauză te trezeşti cu dureri de cap dimineaţa?

Probleme biliare? Le poţi trata şi naturist!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite