Alimente care produc aciditate gastrică

Alimente care produc aciditate gastrică

Alimente care produc aciditate gastrică

Alimente care produc aciditate gastrică. Arsurile gastrice sunt o problemă pentru tot mai mulţi oameni şi acestea ne pot aduce mari neplăceri în viaţa de zi cu zi sau ne pot afecta chiar somnul. În general, aceste arsuri sunt cauzate de alimentele acide pe care le consumăm.

Alimente care produc aciditate gastrică. Citricele


Lămâile, portocalele, grapefruitul, mandarinele, sunt fructe acide, şi pot produce uşor arsuri, mai ales dacă sunt consumate pe stomacul gol.
 

Alimente care produc aciditate gastrică. Roşiile

Delicioasele roşii sunt o sursă importantă de vitamine şi alte minerale sănătoase, precum licopenul. Din păcate, ele sunt şi acide şi pot provoca arsuri persoanelorsensibile.
 

Alimente care produc aciditate gastrică. Ceapa şi usturoiul

Deşi sunt ingrediente de bază în aproape orice fel de mâncare, ceapa şi usturoiul pot provoca arsuri unor oameni. Răspunsul la acestea este foarte individual, iar specialiştii ne recomandă să ţinem o listă a alimentelor care ne-au cauzat neplăceri.
 

Alimente care produc aciditate gastrică. Condimentele picante


Ardeiul iute, mâncarea mexicană sau chili consumate în exces pot cauza arsuri, mai ales dacă sunt consumate în cantităţi mari. Specialiştii spun, însă, că soluţia la această problemă nu este una de tip „totul sau nimic”, şi că putem să consumăm mici cantităţi din aceste alimente, atâta timp cât nu exagerăm.
 

Alimente care produc aciditate gastrică. Mâncărurile grase


Brânza, nucile, avocado şi friptura au un singur lucru în comun: toate sunt bogate în grăsimi. Chiar dacă nu este atât de evident ca în cazul altor alimente, aceste grăsimi încetinesc procesele din stomac iar acest lucru poate declanşa o aciditate pe măsură. Specialiştii ne recomandă să nu le consumăm niciodată la finalul unei mese şi, pe cât posibil, cât mai devreme în timpul zilei, când nu suntem atât de plini.
 

Alimente care produc aciditate gastrică. Alcoolul


Fie că este vorba de bere, vin sau un cocktail, băuturile alcoolice pot cauza hiperaciditate, în special dacă însoţesc o masă copioasă. Un singur pahar de vin nu va provoca mari probleme, însă cantităţi mai mari, consumate alături de alte alimente acide, au potenţialul de a provoca arsuri.
 

Alimente care produc aciditate gastrică. Cafeina


Cafeaua, ceaiurile şi băuturile care conţin cafeină pot provoca, la rândul lor, aciditate. La fel ca în cazul alcoolului, totul ţine de catitatea consumată, iar de cele mai multe ori o ceaşcă de cafea sau ceai consumată dimineaţa nu va cauza nicio problemă.
 

Alimente care produc aciditate gastrică. Sucurile acidulate


Băuturile răcoritoare acidulate sunt una dintre principalele cauze ale hiperacidităţii. Dioxidul de carbon din ele creşte presiunea pe sfincterul esofagian, aşa că persoanele care au arsuri ar trebui să le evite.
citeste totul despre: