3 soluţii simple prin care poţi alunga riscul de diabet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două milioane de români cu vârste între 20 şi 79 de ani suferă de diabet, arată cele mai recente date ale Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Pentru că această boală afectează din ce în ce mai multe persoane în întreaga lume, medicii specialişti mizează pe strategiile de prevenţie diabetului. În acest sens, ei vin cu o serie de recomandări pe cât de simple, pe atât de importante.

O greutate corporală în limitele normale scade riscul de apariţie a diabetului

Obezitatea este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariţiei diabetului. Din cauza faptului că excesul de kilograme conduce la depuneri de grăsime în jurul organelor interne, corpul primeşte semnale eronate care dereglează producţia de insulină. În aceste situaţii, sportul şi mişcarea în aer liber sunt activităţi recomandate cu tărie de către diabetologi.

Un pahar de bere, un posibil aliat împotriva diabetului de tip II

Studii efectuate de cercetători spanioli au demonstrat că datorită conţinutului său de micro şi macronutrienţi, berea, consumată moderat şi însoţită de o dietă bogată în legume, fructe şi peşte (dieta mediteraneană), poate reduce riscul apariţiei diabetului.

„Un consum moderat de bere poate fi chiar recomandat în prevenirea instalării diabetulul de tip II. Nu toată lumea ştie, dar, pe de o parte, un consum moderat de bere nu îngraşă, 100 ml de bere având doar 43 kcal, iar, pe de altă parte, ingredientele din bere au proprietăţi benefice pentru sănătatea organismului. Efectele pozitive sunt completate de aportul de vitamine, acid folic, fier şi calciu al berii, berea putând să facă parte dintr-un stil de viaţă sănătos”, declară dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Mesele bogate în fructe şi legume

Pentru a echilibra conţinutul de glucoză din sânge, consumul zilnic de fructe şi legume este extrem de indicat persoanelor predispuse la diabet. În plus, dacă dieta este completată şi cu alimente bogate în fibre, precum nucile şi alunele, riscul apariţiei acestei afecţiuni scade cu până la 21%.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite