Virgil Guran: Sunt convins că Gabriela Firea nu știa. Nu cred că este cazul să se ceară demisia lui Budăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virgil Guran, vicepreședinte PNL, se arată convins că Gabriela Firea nu știa despre situația din centrul din Voluntari. În ceea ce îl privește pe ministrul Budăi, liberalul susține că nu este cazul să se ceară demisia acestuia.

Virgil Guran, vicepreședinte PNL FOTO: Mediafax
Virgil Guran, vicepreședinte PNL FOTO: Mediafax

„Pe primarul din Voluntari îl cunosc foarte puțin, dar pe Gabriela Firea o cunosc mai bine, suntem colegi în Senat și sunt convins că nu știa despre acest lucru. Chiar dacă este adversar politic pentru mine, eu vă spun că nu putea să aibă legătură cu acest lucru, pentru că o cunosc, știu că empatizează cu oamenii la anumite lucruri. Nu, sub nici o formă nu cred că știa (...). Eu cred că dacă ar fi ajuns la orice organism de presă un localnic să spună, s-ar fi ajuns mult mai repede să se prezinte situația și sunt convins că dacă se mergea la primar sau la Gabriela Firea sau la oricine, s-ar fi luat o măsură”, a declarat Virgil Guran la RFI.

Întrebat dacă Marius Budăi nu are o problemă în acest caz, liberalul a punctat că „nu este cazul să se ceară demisia” acestuia.

„Cunosc ce înseamnă act guvernamental, un ministru chiar nu poate să le cuprindă pe toate. În schimb, într-adevăr, trebuie să ceară celor din subordine să le cuprindă pe toate și să le ceară rapoarte periodice și să trimită Corpul de Control periodic, să verifice dacă acele rapoarte, prin sondaj, sunt în regulă. Dar nu cred că este cazul să se ceară demisia ministrului Budăi pentru acest lucru. Ar fi doar un exces pentru imagine”, a adăugat vicepreședintele PNL.

Virgil Guran este de părere că „trebuie să mergem cu o responsabilitate la nivelul celui care răspunde direct”: „Nu vom realiza nimic dacă de fiecare dată când se întâmplă ceva, cerem să-și dea demisia nu știu ce ministru. N-are cum să le cuprindă pe toate. Trebuie să se înțeleagă în România un lucru și atunci începe să funcționeze treaba: fiecare răspunde de ceea ce face”.

USR a sesizat Comisia Europeană cu privire la azilele din Voluntari

Europarlamentarul USR Vlad Botoș a trimis o scrisoare comisarului european cu atribuții în ceea ce privește justiția și vicepreședintei Comisiei Europene pentru valori europene și transparență, în care semnalează situația cu care se confruntă unele persoane instituționalizate din România, în contextul descoperirilor din azilele din Ilfov.

Eurodeputatul solicită activarea mecanismelor UE care ar putea impune respectarea drepturilor omului și respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite