Ciolacu, întrevederi cu comisarul pentru Afaceri Economice și Adina Vălean. Măsurile de austeritate luate de Guvern, dezbătute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a discutat astăzi cu Paolo Gentiloni, comisarul pentru Afaceri Economice și cu Adina Vălean, comisar european pentru Transport, în privința situației economice a României.

Marcel Ciolacu a purtat discutii privind perspectivele economice ale României. Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu a purtat discutii privind perspectivele economice ale României. Foto: Inquam Photos

Reformele și investițiile majore cu bani europeni, măsurile bugetare adoptate recent de Guvern și perspectivele economice ale României, au fost o parte din subiectele dezbătute în cadrul discuției de astăzi. „Mai mult, am discutat în detaliu viziunea economică a Guvernului României și am reafirmat dorința noastră fermă de a proteja veniturile românilor în acest context global și regional dificil”, a afirmat Marcel Ciolacu în legătură cu discuția purtată cu cei doi comisari.

În acest context, Adina Vălean a transmis că va căuta cu ministrul Grindeanu, soluții pentru suplimentarea fondurilor necesare marilor proiecte de infrastructură ale țării noastre, din fonduri europene. În ceea ce privește controlarea deficitul bugetar, Ciolacu a convenit cu comisarul Gentiloni că România este pe traiectoria corectă în această privință. „Totodată, am căzut de acord cu comisarul Gentiloni că este esențial ca România să continue traiectoria corectă în privința ținerii sub control a deficitului bugetar”, a punctat premierul României.

Am apreciat atât semnalul pozitiv transmis de domnul Gentiloni cu privire la forma revizuită a PNRR depusă de România, cât și progresele recunoscute de Comisie în privința noii legi a pensiilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite