VIDEO Reporter israelian, înjunghiat în timp ce testa o vestă anti-cuţit pentru televiziunea de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterul de televiziune israelian Eitam Lachover a fost rănit uşor într-un incident stânjenitor pentru producătorii de echipamente militare; el a fost înjunghiat din greşeală în timp ce un oficial încerca să-i demonstreze eficienţa unei veste anti-cuţit, care ar urma să fie distribuit forţelor de ordine israeliene.

Lachover realiza un reportaj pentru televiziunea israeliană de stat Channel 1 despre vestele anti-cuţit care ar urma să fie echipate de agenţii de securitate din ţară, în contextul avalanşei de atacuri cu arme albe ale palestinienilor din ultimele luni. 

Yaniv Montakyo, unul dintre oficialii companiei care produce echipamentul, a vrut să-i demonstreze reporterului protecţia pe care o oferă vesta. Acesta l-a lovit de câteva ori în spate pe reporterul echipat cu vestă cu un cuţit standard de armată, susţinând că vesta „este proiectată să protejeze şi de cuţite mai puternice”.

Dar una dintre lovituri a trecut prin materialul protector şi l-a rănit uşor pe reporter în spate, jurnalistul fiind dus apoi la spital pentru ca rana să-i fie cusută. Cu toate acestea, Lachover şi-a păstrat calmul şi nu a schiţat vreun gest de durere pe secundele următoare din segment, iar o purtătoare de cuvânt pentru televiziunea de stat a declarat că segmentul va fi difuzat în ciuda accidentului.

Montakyo a declarat ulterior că a lovit din greşeală în unul din spaţiile din vestă care nu aveau material protectiv, şi că un test identic făcut de jurnalist înainte de filmarea segmentului a decurs normal. Lachover a anunţat pe contul său de Twitter că a fost externat din spital şi se află în afara oricărui pericol.

Segmentul pune întrebări despre viabilitatea echipamentului şi capacitatea de a proteja în faţa atacurilor de cuţit spontane ale etnicilor palestinieni. În ultimele 4 luni, peste 150 de atacuri cu cuţit ale palestinienilor împotriva unor cetăţeni palestinieni au fost înregistrate în ceea ce a fost numită „Intifada Cuţitelor”, provocând răspunsuri în forţă ale armatei israeliene. 24 de israelieni şi 143 de palestinieni (dintre care 90 de atacatori) au fost ucişi în cadrul violenţelor până în prezent, precum şi un cetăţean american şi un imigrant din Eritreea. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite