VIDEO Cât de periculoase sunt băuturile acidulate: un tânăr a rămas fără dinţi după ce a băut 8 litri de Cola pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acum, tânărul poartă proteze dentare, iar dependenţa lui  pentru băutura cu zahăr l-a îmbolnăvit şi de septicemie. FOTO Captură Youtube
Acum, tânărul poartă proteze dentare, iar dependenţa lui  pentru băutura cu zahăr l-a îmbolnăvit şi de septicemie. FOTO Captură Youtube

Dependenţa de băuturi acidulate l-a costat scump pe un australian care, la numai 25 de ani, şi-a pierdut toţi dinţii, din cauza obiceiului de a bea opt litri de Cola pe zi, potrivit „Daily Mail“.

William Kennewell a ignorat avertismentele repetate ale medicilor stomatologi, care i-au spus că pasiunea lui pentru băuturi răcoritoare îi va afecta dantura. Acum, tânărul poartă proteze dentare, iar dependenţa lui  pentru băutura cu zahăr l-a îmbolnăvit şi de septicemie. Nu este de mirare că dinţii lui au fost afectaţi, în contextul în care în jur de 335 de mililitri de Cola conţin 39 de grame de zahăr, scrie publicaţia citată.

„Obişnuiam să beau în fiecare zi între şase şi opt litri de băuturi răcoritoare, mai ales Cola şi aşa am rămas cu doar 13 dinţi, dar şi ei au fost scoşi“, a declarat el pentru ziarul australian „The Advertiser“.

„Totul a început cu faptul că nu am fost un mare fan al apei şi, lucrând în industria hotelieră, am avut uşor acces la Coca-Cola“, recunoaşte Kennewell. „Pentru că dinţii mei se aflau într-un stadiu de degradare atât de avansat, mi s-a otrăvit sângele şi m-am îmbolnăvit. Starea mea de sănătate s-a îmbunătăţit datorită protezei dentare“, spune el.

Experţii australieni folosesc acum dependenţa lui Kennewell ca studiu de caz pentru a demonstra de ce tinerii ar trebui să evite băuturile acidulate.

În acest sens, doctorul Jason Armfield de la Centrul australian de Cercetare pentru Sănătatea Dentară a cerut ca pe eticheta băuturilor răcoritoare să fie menţionat şi riscul apariţiei cariilor dentare.

El a efectuat deja cercetări în rândul a 16.800 de copii australieni şi a ajuns la concluzia că 56% din cei cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani consumă în fiecare zi cel puţin o băutură răcoritoare sau un suc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite