VIDEO Cel mai mare turban nu este al unui sultan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avtar Singh Mauni, din Punjab, în India, adept al religiei Sikh, se mândreşte cu cel mai mare turban din lume, realizat dintr-o fâşie de material lungă de 645 de metri. Impresionantul accesoriu tradiţional cântăreşte nu mai puţin de 45 de kilograme, iar Mauni petrece şase ore în fiecare zi ca să-l înfăşoare în jurul capului.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a adăugat de-a lungul a 16 ani tot mai mult material, până când a reuşit să doboare actualul record, deţinut de Major Singh, un indian al cărui turban măsoară desfăşurat numai 400 de metri.

„Nu consider că turbanul meu este o povară. Sunt cel mai fericit când îl port pe cap. În puţinele momente când îl dau jos, am permanent sentimentul că nu sunt complet, că lipseşte o parte din mine. Mi-e teamă mereu să nu cad şi să-l pierd“, a povestit Mauni.

Indianul este mândru că numai bijuteriile şi sabia care împodobesc turbanul cântăresc aproape 14 kilograme, chiar dacă dimensiunile acestuia îl împiedică să călătorească în automobil şi abia reuşeşte să intre pe uşi. Pe lângă greutatea turbanului, Avtar Singh Mauni mai poartă la brâu o sabie impresionantă şi alte obiecte tradiţionale care însumează alte 40 de kilograme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite