VIDEO Cum se copiază la examene în India. Ce spune ministrul Educaţiei din această ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudele celor aflaţi în timpul examenelor îi susţin pe aceştia aşa cum pot. FOTO Dipankar
Rudele celor aflaţi în timpul examenelor îi susţin pe aceştia aşa cum pot. FOTO Dipankar

Imagini greu de crezut au fost surprinse în statul Bihar din India, unde  timpul examenului de promovare în clasa a 11-a, elevii au fost ajutaţi să copieze chiar de părinţii lor, prin metode inedite.

Zeci de părinţi au escaladat o şcoală şi au ajuns la ferestrele claselor de unde şi-au ajutat copiii să trişeze la examen. Cei examinaţi au primit de la rudele aflate la geam fiţuicile necesare pentru a rezolva subiectele.

Potrivit „Times of India”, copiatul la examene este o practică larg răspândit în India, dar imaginile cu părinţii lor atârnaţi pe zid, pe la ferestre, ai ajuns rapid în presa indiană şi au făcut înconjurul lumii.

Toate neregulile din timpul examenului s-a desfăşurat sub ochii poliţiei care nu a intervenit. De asemnenea, ministrul Educaţiei din India, PK Shahi, a declarat că nu poate face nimic pentru a opri acest fenomen: „guvernul este neajutorat în lupta cu practicile necinstite fără cooperarea părinţilor şi a elevilor”, a precizat PK Shahi. 

„Să ne spuneţi voi ce poate face guvernul pentru a-i opri pe elevi să copieze dacă părinţii nu sunt pregătiţi să coopereze? Ar trebui ca guvernul să dea ordine pentru a-i împuşca?”, a adăugat ministrul indian al Educaţiei.

Anul trecut, aproape 200 de elevi au fost daţi afară din examen după ce au fost prinşi copiind de o manieră grosolană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite