Restaurantul în care clienţii sunt amendaţi dacă nu-şi termină mâncarea din farfurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Rubinele mării” sau icrele sărate de somon sunt considerate o mâncare valoroasă FOTO Gawker.com
„Rubinele mării” sau icrele sărate de somon sunt considerate o mâncare valoroasă FOTO Gawker.com

Mulţi copii au fost învăţaţi de părinţi să nu se ridice de la masă până nu mănâncă tot din farfurie. Unii au fost convinşi cu promisiunea unui desert, iar alţii au fost cuprinşi de vină la gândul că în alte zone ale Globului există copii care nu au ce mânca. Cel mai probabil, însă, nu a trebuit niciodată să plăteşti amendă pentru că nu ai mâncat tot din farfurie.

În Japonia, însă, există un restaurant cu specific de fructele de mare în oraşul Sapporo, în care clienţii sunt amendaţi dacă nu mânăncă produsele comandate până la ultimul gram.

Clienţii care comandă „tsukko meshi“, un bol de orez garnisit cu icre de somon sunt avertizaţi încă de când citesc meniul: „condiţiile de lucru pentru pescari sunt aspre şi periculoase. Pentru a ne arăta recunoştinţa şi aprecierea pentru alimentele pe care pescarii ni le oferă este interzis să se lase chiar şi un bob de orez în bol. Clienţii care nu-şi termină bolul de tsukko meshi trebuie să facă o donaţie“, se arată în meniul restaurantului.

Bloggerul Midori Yokoyama a vrut să experimenteze pe propria piele celebrul bol umplut până la refuz cu icre sărate de somon, denumite şi „rubinele mării“. Temerile cu privire la aşa-zisă taxă i s-au părut nefondate odată ce a gustat din mâncare, scrie „RocketNews24”.

Prima lingură pe care am luat-o a avut foarte puţin orez şi din momentul în care ouălele sărate îmi „explodau“ în gură am simţit cu adevărat bogăţia aceste mâncări. Icrele sunt deja amestecate cu sos de soia, aşa că poţi să le mănânci fără a mai adăuga vreun sos. O singură înghiţitură şi veţi vrea să înghiţiţi bolul cu totul“, spune Midori Yokoyama despre celebra mâncare.

Experienţa este asemănătoare cu reîntoarcerea în anii copilăriei, doar că, în loc de a nu primi desert dacă nu ţi-ai terminat masa, te alegi cu o amendă. În acest fel, proprietarii restaurantului vor să onoreze curajul pescarilor care şi-au riscat viaţa pentru a aduce aceste alimente delicioase.

Nu există nicio informaţie cu privire la valoarea amenzii, dar se pare că nu s-a întâmplat de multe ori ca cineva să-şi lase mâncarea din bol neterminată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite