FOTO Scaunul antisingurătate, noua invenţie japoneză care oferă îmbrăţişări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimic nu se compară cu o îmbrăţişare din partea unei persoane apropiate. Totuşi, când niciun prieten nu este prin preajmă, o invenţie japoneză este gata să-ţi ofere o strângere în braţe călduroasă şi liniştitoare.

Creaţia unei companii japoneze numite „Unicare”, „Scaunul liniştitor” are spătarul modelat sub forma unei păpuşi uriaşe cu chip prietenos şi braţe lungi, în care oricine se poate ghemui. Scaunul, creat în mod desoebit pentru bătrâni, poate fi achiziţionat la preţul de 335 de euro, în cadrul Expoziţiei de Îngrijire şi Reabilitare din Tokyo. 

Având în vedere că un sfert din populaţia Japoniei este alcătuită din oameni cu vârste trecute de 65 de ani, vehiculându-se că numărul acestora va creşte cu 40% în următorele decade, scaunul este o invenţie ideală pentru piaţa japoneză.

Compania a creat şi alte produse similare, precum păpuşile programate să le reamintească proprietarilor să-şi ia medicamentele sau să meargă la toaletă, scrie publicaţia „Oddity Central”.

image

„Sunt potrivite pentru oamenii care locuiesc singuri – pentru că pot vorbi cu ele, le pot îmbrăţişa. De asemenea, păpuşile cântă muzică japoneză veche, care îi face pe bătrâni să fie nostalgici”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Inspirat din studiile profesorului Hidetata Sasaki, „Scaunul liniştitor” a fost creat special pentru a ajuta persoanele care suferă de demenţă, anxietate, teamă sau furie necontrolată, să se relaxeze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite