FOTO Cele mai bântuite 10 locuri din lume. Povestea Turnului Londrei şi a „vizitatorilor“ de la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există anumite locuri - case, vehicule, drumuri întunecate, zone întregi - în care spiritele fără odihnă continuă să ducă o existenţă ciudată, la limita dintre viaţă şi moarte, dintre real şi imaginar. Se manifestă prin sunete ciudate, dialoguri şoptite şi mirosuri neobişnuite. Ne înspăimântă prin apariţii înfricoşătoare şi, uneori, chiar atacă.

Despre o casă, un drum sau o zonă se spune că sunt bântuite atunci când îşi fac simţită prezenţa spiritele celor decedaţi care au avut de-a face cu acele locuri. De obicei, moartea lor a fost violentă, fie că e vorba de crime, sinucideri sau de incendii devastatoare ori accidente de circulaţie.

Dar ce simţim atunci când avem de-a face cu locuri bântuite? Un puternic sentiment că suntem priviţi şi urmăriţi. Pe urmă, coşmarurile care nu ne dau pace...

Locuri sau lucruri bântuite au existat dintotdeauna, cum ar fi maşina Porche 550 Spyder a lui James Dean, numită „Micul Ticălos“ (Little Bastard), care a provocat distrugere, răni şi chiar moartea celor care au deţinut-o după dispariţia actorului. 

Există şi povestea foarte cunoscută a unui orăşel american, Amityville, care a fost transpusă şi pe peliculă de mai multe ori, „The Amityville Horror“. Aici, în noiembrie 1974, Ronald DeFeo şi-a ucis toţi cei şase membri ai familiei. La peste un an după evenimente, în casa bântuită s-a mutat familia Lutz, dar a părăsit-o în grabă după doar 28 de zile, susţinând că membrii acesteia au fost terorizaţi de fenomene paranormale.

About.com face o listă cu cele mai bântuite locuri din lume, explicaţiile paranormale provenind din mai multe surse, unele chiar foarte serioase, astfel încât cu greu pot fi ignorate.

1. Plantaţia Myrtles, St. Francisville, Louisiana, SUA

image

Pe plantaţie există o vilă veche, construită în 1796 de generalul David Bradford, care, se spune, este bântuită de mai multe spirite neliniştite. Unii cercetători susţin că aici au fost comise peste zece crime, iar alţii au reuşit să confirme doar una. Cu toţii, însă, sunt de acord că acest loc este ciudat şi se califică, cu uşurinţă, printre cele mai bântuite locuri. 

Spiritele care ar putea bântui casa:

- Chloe, o fostă sclavă care a fost spânzurată aici pentru uciderea a două fetiţe

- Fantomele celor două fetiţe ucise de Chloe au fost văzute jucându-se pe verandă

- William Drew Winter, un avocat care a locuit la Myrtles între 1860 şi 1871. El a fost împuşcat pe veranda laterală de un străin (este singurul deces confirmat)

- Spiritele altor sclavi care apar ocazional şi întreabă dacă te pot ajuta cu ceva

- Pianul din camera principală a fost auzit cântând, de unul singur, repetând o aceeaşi notă, la nesfârşit.

2. Turnul Londrei, Londra, Marea Britanie

image

Turnul din Londra este una dintre cele mai faimoase şi bine păstrate clădiri istorice din lume, dar şi una dintre cele mai bântuite. Acest lucru se întâmplă din cauza numărului de execuţii, crime şi torturi care au avut loc, de-a lungul istoriei, între zidurile sale. Zeci şi zeci de spirite fără odihnă au fost văzute în jurul Turnului. Într-o noapte de iarnă din 1957, un gardian a fost deranjat de ceva care lovea în chioşcul unde stătea. Când a ieşit afară să vadă despre ce e vorba, a văzut o siluetă albă în vârful Turnului. Abia atunci şi-a dat seama că, în aceeaşi zi, pe 12 februarie, fusese decapitată Lady Jane Grey, în 1554.

Poate cel mai cunoscut spirit care bântuie locurile este cel al lui Ann Boleyn, una dintre soţiile lui Henric al VIII-lea, care a fost, şi ea, decapitată în Turn, în 1536. Fantoma ei a fost văzută de multe ori, uneori ducându-şi propriul cap în mâini.

3. Penitenciarul de Stat, Philadelphia, Pennsylvania, SUA

image

Această închisoare a devenit o destinaţie favorită pentru vânătorii de fantome, dar şi pentru publicul larg. Construită în 1829, clădirea gotică impresionantă a fost iniţial proiectată să ţină 250 de prizonieri în carcere separate, dar la momentul său de glorie, a găzduit şi 1.700 de rău-făcători, care au fost înghesuiţi în celule construite pentru o singură persoană. Ca multe dintre locurile pline de suferinţă, mizerie şi moarte, închisoarea este bântuită.

Unul dintre cei mai faimoşi prizonieri a fost chiar Al Capone, încarcerat aici în 1929 pentru posesie ilegală de armă. În timpul şederii sale, se spune că Al Capone a fost chinuit de fantoma lui James Clark, unul dintre oamenii lui pe care îl omorâse în timpul masacrului celebru de Sfântul Valentin.

4. Vaporul Queen Mary, Long Beach, California, SUA

image

Acest vapor vechi este destul de bântuit, după cum susţin şi muncitorii care au lucrat la el. Odată, colinda mările, dar acum a fost transformat în hotel. Cea mai bântuită zonă a navei este camera motoarelor, unde un marinar în vârstă de 17 ani a fost zdrobit încercând să scape de un incendiu. Fantome mai sunt şi în jurul piscinei, unde o fetiţă şi-a rupt gâtul într-un accident. Ea a fost văzută întrebând de mama ei sau de o păpuşă.

5. Sanatoriul Waverly Hills, Louisville, Kentucky, SUA

image

Se estimează că aproape 63.000 de oameni au murit în acest sanatoriu deschis în 1910. Spitalul a fost construit pentru a găzdui pacienţii cu tuberculoză, o boală destul de comună la începutul secolului XX. Decesele din cadrul sanatoriului au fost legate şi de lipsa de grijă a personalului faţă de bolnavi şi chiar de torturarea lor, inclusiv experimente îndoielnice făcute pe ei.

Aici există o serie de fenomene paranormale cum ar fi voci de origine necunoscută, locuri cu temperaturi scăzute şi umbre inexplicabile. S-au auzit şi ţipete pe holurile abandonate.

6. Casa Whaley, San Diego, California, SUA

image

Casa Whaley şi-a câştigat titlul de cea mai bântuită casă din America. Construită în 1857 de Thomas Whaley, pe o bucată de teren care fusese cimitir, casa este gazda a zeci de spirite neliniştite.

Printre fantomele care şi-au făcut simţită prezenţa aici se numără spiritul unei tinere care a fost spânzurată accidental, cel al unui hoţ care a fost omorât în bătaie pe scările interioare, unde mai poate fi văzut uneori şi fiica roşcată a lui Whaley, care apare foarte realist, uneori fiind confundată cu un copil viu.

7. Raynham Hall, Norfolk, Anglia

image

Acest domeniu este faimos pentru spiritul „Femeii Maro“, care a fost surprins pe film în 1936 în ceea ce se consideră a fi cele mai autentice imagini cu fantome.

8. Casa Albă, Washington D.C., SUA

image

Această casă nu este doar locul unde stă preşedintele SUA actual, ci şi casa unor foşti preşedinţi care, ocazional, decid să-şi facă cunoscută prezenţa, în ciuda faptului că sunt morţi. Cea mai frecventă apariţie este a lui Abraham Lincoln. Eleanor Roosevelt, soţia unuia dintre preşedinţi, a spus că i-a simţit prezenţa atunci când redecora chiar camera lui Lincoln. Tot în timpul administraţiei Roosevelt, un tânăr funcţionar spune că l-a văzut pe Abraham Lincoln stând pe marginea patului şi încălţându-şi cizmele.

9. Câmpul de bătaie de la Gettysburg, Gettysburg, Pennsylvania, SUA

image

Gettysburg este locul uneia dintre cele mai sângeroase bătălii din timpul Războiului Civil american. Aproape 8.000 de soldaţi au murit aici şi alţi zeci de mii au fost răniţi.

Vizitatorii susţin că au vorbit cu multe dintre spiritele soldaţilor morţi, că se aud frecvent ţipete şi gemete de durere, uneori şi explozii de tun sau focuri de armă. 

10. Hotelul Hollywood Roosevelt, Los Angeles, California, SUA

image

Se ştie că hotelurile sunt printre cele mai bântuite locuri din lume. Aici au loc atât de multe tragedii, accidente, sinucideri şi crime, încât, e posibil, ca Stephen King să nu fi exagerat cu nimic în vestita carte, „Shining“.

Acest hotel, deschis în 1927, este foarte cunoscut pentru fantomele celebre pe care le are: Marilyn Monroe şi Montgomery Clift. Marilyn a fost văzută în camera 229, uitându-se în oglindă, sau dansând în sala de bal a hotelului. Montgomery bântuie camera 928, unde a locuit atunci când filma „De aici în eternitate“ (From here to eternity – 1953), şi încă poate fi auzit cum cântă la trompetă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite