FOTO Uluitoarele poveşti ale localităţilor bântuite din România. Locurile unde nu am vrea să ne petrecem noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Banffy se află pe lista locurilor bântuite din România FOTO: locuribantuite.ro
Castelul Banffy se află pe lista locurilor bântuite din România FOTO: locuribantuite.ro

O echipă de cercetători români a demarat un proiect amplu şi îndrăzneţ. Ţinta lor era să depisteze locurile bântuite din România şi să prezinte tuturor rezultatele cercetătorilor. Potrivit cercetătorilor, în România există neaşteptat de multe locuri în care majoritatea dintre noi nu am vrea să călcăm. Până acum, aproximativ 20 de locuri au fost cercetate de echipa locuribântuite.ro.

Fantoma de la Cicârlău deschide topul locurilor bântuite

În dorinţa de-a afla câteva locuri bântuite din Maramureş, nu mică mi-a fost mirarea să văd că poveştile din Cicârlău, de care auzisem acum câţiva ani buni sunt prezentate şi pe acest site. Cicârlău este o localitate la câţiva kilometri depărtare de municipiul Baia Mare, unde se presupune că ar exista fantoma unei tinere fete, care şi în ziua de astăzi mai poate fi văzută ocazional. Potrivit poveştilor din zonă, prin anul 1930, o tânără fată se diferenţia de toate celelalte prin frumuseţe. Invidia celorlalte femei din sat, a făcut ca fata să fie acuzată de vrăjitori şi bătută până la moarte. La scurt timp după moartea fetei, se povesteşte că sângele din lanul de porumb a ajuns prin casele oamenilor. Un fapt cel puţin ciudat, este că această zonă este una diontre cele mai de temut pentru şoferi, fiind unul din locurile în care au loc cele mai multe accidente din Maramureş.


DN 7, bântuit de o mireasă


Un alt caz cel puţin straniu, este cel din judeţul Dâmboviţa, pe o şosea aproape de localitatea Găeşti. În urmă cu câţiva ani, pe DN7  a avut loc un tragic accident în care o tânără şi-a pierdut viaţa, în ziua nunţii sale. În urma accidentului, doar fata a murit, iar familia a ridicat un monument la locul accidentului. Potrivit localnicilor din această zona, de la incident numărul accidentelor s-a înmulţit drastic. Potrivit informaţiilor oferite într-un singur an nouă persoane şi-au pierdut viaţa în acelaşi loc. 


Aplauze şi ovaţii în castelul Iuliei Haşdeu 


Unul dintre cele mai cunoscute locuri din judeţul Prahova este castelul Iuliei Haşdeu. Puţini sunt cei care nu au auzit de tragedia scriitorului Bogdan Petriceicu Haşdeu. La doar câţiva ani după moartea fiicei sale, scriitorul a construit unul dintre cele mai ciudate castele din România, unde se spune că aveau loc zeci de ore de spiritism. Mai mult, se crede că acest castel a fost construit pe baza unor schiţe pe care scriitorul le-a primit în somn, chiar de la fiica sa. Semnele neînţelese nici până în ziua de astăzi, peretele din camera obscură prin care se crede că venea spiritul fetei, şi lucrurile sale personale fac din acest castel unul dintre cele mai înfricoşătoare clădiri. Unele publicaţii de odinioară povesteau cum noaptea încă se mai aude muzica la pian a Iuliei şi ovaţiile tatălui său.

Conacul de pe Râul Precista


Nici judeţul Bacău nu duce lipsă de fenomene paranormale. În satul Filipeşti, aproape de râul Precista, un vechi conac este considerat casa răului. După ce proprietatea a trecut prin mâna mai multor oameni, conacul a rămas părăsit fiind în acest moment în proprietatea unei fabrici de glucoză. Potrivit legendei, în subsolul acestui conac au fost încarceraţi opozanţii dictaturii. În acest moment casa este supravegheată de mai mulţi paznici, care spun că se aud de mule ori sunete ciudate din interiorul conacului. Chiar şi localnicii îndeamnă turiştii să evite subsolul conacului, spunând că acolo sălăşluieşte „ăla rău“.


Castelul Banffy din Cluj, investigat de Ghost Hunters International

Din clasamentul celor mai bântuite locuri din România nu putea să lipsească Castelul Banffy din Cluj. Situat în comuna Bonţida, la 35 de kilometri depărtare de Cluj Napoca, castelul reprezintă şi acum una dintre cele mai cunoscute zone. Renumele său a ajuns chiar şi la urechile unei echipei T.A.P.S Ghost Hunters International care au făcut un documentar despre acest loc. Una din legendele legate de acet loc spune că o tânără domniţă s-a răzbunat pe un servitor, după ce acesta ar fi dat-o de gol că-şi însela bărbatul. Potrivit acestei legende, trupul tânărului a fost îngropat undeva în jurului castelului, iar adeseori se poate vede o siluetă în apropierea grajdurilor. Mai mult, studenţii care au locuit în acest castel povestesc cum seara auzeau voci, paşi pe coridoare sau diferite suntete stranii.


Pe siteul locuribantuite.ro pot fi citite în totalitate povestea acestor locuri stranii, dar şi a altor locuri în care se presupune că ar exista fenomene paranormale.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite