De cinci ani, familia unui chinez îi pompează manual aer băiatului lor, iar mâinile li s-au deformat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama lui Fu Xuepeng renunţă la ventilatorul manual doar seara, când apelează la un aparat făcut manual, dar care nu poate fi folosit mereu din cauza costului prea mare al curentului
Mama lui Fu Xuepeng renunţă la ventilatorul manual doar seara, când apelează la un aparat făcut manual, dar care nu poate fi folosit mereu din cauza costului prea mare al curentului

Fu Xuepeng este un chinez care de cinci ani supravieţuieşte prin ventilaţie artificială după un accident de motocicletă. Partea mai ciudată este faptul că nu şi-a permis spitalizarea, iar familia lui este forţată să pompeze manual aerul în traheea tânărului de 30 de ani.

Xuepeng a fost diagnosticat cu afecţiuni grave asupra sistemului său nervos şi a fost paralizat de la gât în jos, aşadar nu poate respira de atunci pe cale naturală.

La patru luni de la accidentul de motocicletă, chinezul a fost forţat să părăsească spitalul Taizhou, deoarece părinţii lui nu-şi permiteau să plătească tratamentul. Astfel, familia a primit aproximativ 35.000 de euro compensaţie de la şoferul maşinii care l-a izbit pe Xuepeng, dar tratamentul şi ventilatorul artificial costa aproximativ 1.500 de euro pe săptămână.

Părinţii săi au fost forţaţi să apeleze la singura soluţie pe care o mai aveau: l-au adus acasă şi l-au ventilat manual cu ajutorul unui dispozitiv tradiţional. Pentru a-l ţine în viaţă pe copilul lor, ei trebuie să pompeze oxigen în organism la intervale regulate. Pentru a rezista, părinţii au apelat şi la cele două fiice şi la soţii acestora, care fac cu schimbul lângă Fu. Astfel, cel care este la ventilator trebuie să apese pe el de 18 ori pe minut, iar dacă se opresc pentru trei minute, Fu va intra în stop respirator.

Ca urmare a efortului pe care l-au depus în ultimii cinci ani, apropiaţii lui Fu au mâinile deformate. Singura pauză pe care şi-o permit este în timpul nopţii, când apelează la un dispozitiv electric făcut în casă în 2009. Dar costul curentului electric este prea mare, aşa că ei nu-şi permit să-l folosească mereu.

Dar situaţia e pe cale să se schimbe, după ce un post pe blog despre această familia a atras atenţia unei fabrici din China care susţine că va dona un ventilator profesionist pentru băiat şi-i va salva pe cei cinci membri ai familiei de la chinuitoarea misiune. 

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite