Bărbatul care are cele mai lungi unghii din lume: a intrat în Cartea Recordurilor după ce nu şi-a mai tăiat unghiile de 62 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai lungă unghie a lui Chillal măsoară 2 metri, iar în total unghiile sale au lungimea cumulată de 9 metri/Imagini Live Science
Cea mai lungă unghie a lui Chillal măsoară 2 metri, iar în total unghiile sale au lungimea cumulată de 9 metri/Imagini Live Science

Un bărbat din India a fost inclus recent în Cartea Recordurilor pentru unghiile sale, considerate cele mai lungi din lume. Shrindar Chillal nu şi-a mai tăiat unghiile de la mână stângă de 62 de ani, astfel încât acestea au ajuns la lungimea cumulată de 9 metri.

Fiind extrem de lungi, unghiile sale au căpătat un aspect încovoiat, devenind practic o uriaşă masă de cheratină, scrie Live Science. Bărbatul recunoaşte că are multe necazuri din cauza acestor unghii imense. Se descurcă greu în viaţa de zi cu zi, nu prea poate să doarmă, nu-şi găseşte un loc de muncă şi femeile se tem de el.

Chiar dacă noi privim acum unghiile mai mult din punct de vedere estetic, oamenii de ştiinţă nu sunt prea siguri de ce le avem. Antropologul John Hawks, de la Universitatea Wisconsin-Madison, spune că unghiile ar putea fi o reminiscenţă de la ghearele maimuţelor, sau o adaptare care i-a ajutat pe strămoşii noştri să-şi folosească mai bine degetele pentru a ţine obiecte şi ustensile.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Florida, unghiile au apărut la primate în urmă cu 55,8 milioane de ani. Dacă nu sunt tăiate, unghiile pot creşte foarte mult. În cazul lui Chillal, cea mai lungă unghie este cea de la degetul mare, care măsoară 2 metri lungime.

image

Unghiile nu cresc toate la fel de repede, spune medicul William Bean, care a experimentat chiar pe el acest proces, lăsându-şi unghiile de la o mână să crească timp de 35 de ani. Astfel, el a observat că unghia de la degetul mijlociu creşte cel mai repede, iar cele de la degetul mic şi de la degetul mare cresc cel mai încet.

Pe măsură ce îmbătrânim, unghiile noastre cresc tot mai încet, de la 0,123 mm pe zi la 0.095 mm pe zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite