Americanii aşteaptă eclipsa de parcă ar fi Apocalipsa: ce profeţie cred unii că se va împlini şi teorii ale conspiraţiei cu „Nibiru“ şi „Convergenţa 33“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eclipsa totală de Soare de pe 21 august i-a făcut pe cercetători şi astrologi să se întreacă în studii şi previziuni asupra evoluţiei lumii.

Bineînţeles că nu lipsesc nici teoriile conspiraţiei, iar cea mai răspândită e că „o planetă misterioasă“ se va ciocni cu Pământul în luna septembrie, apropiata eclipsă solară fiind primul semnal al Apocalipsei, scrie „The Telegraph“

Cercetătorul David Meade, autorul cărţii „Planet X – The 2017 Arrival“, susţine cu tărie că planeta Nibiru, cunoscută şi ca Planeta X, se va prăbuşi pe Pământ pe data de 23 septembrie 2017. Omul de ştiinţă mai crede şi că Marea Eclipsă Americană – eclipsa totală a soarelui care va lăsa o mare parte din Statele Unite în beznă – nu este altceva decât „vestitorul“ iminentei ciocniri dintre Nibiru şi Pământ. 

„Avertismentele“ Bibliei

Teologul conspiraţiei indică şi anumite versete ale evanghelistului Isaia din Vechiul Testament care, de fapt, sunt avertismente privind venirea Apocalipsei: „Stelele Raiului şi constelaţiile lor nu-şi vor arăta lumina. Soarele care se va ridica va fi întunecat, iar Luna nu-şi va împărtăşi lumina.“

Meade spune că aceste pasaje au legătură cu „Convergenţa 33“, o serie de coincidenţe legate de numărul 33. „Când eclipsa va începe, pe 21 august, răsăritul va fi întunecat, exact aşa cum a prezis Isaia. Luna Neagră are loc o dată la 33 de luni. În Biblie, numele divin Elohim apare de 33 de ori în Geneză. Eclipsa va începe în Lincoln Beach, Oregon – al 33-lea stat – şi se va sfârşi la 33 de grade latitudine nordică, în Charleston, Carolina de Sud. O astfel de eclipsă solară nu a mai avut loc din anul 1918, ceea ce înseamnă că au trecut 99 de ani, adică 33 înmulţit cu trei. După 33 de zile de la eclipsa totală de soare – pe 23 septembrie – stelele se vor alinia exact aşa cum spune cartea Apocalipsei înainte ca lumea să fie distrusă“, explică Meade.

Mai mult, capitolul 12 al Apocalipsei descrie „un semn important“: o femeie acoperită de Soare, cu Luna sub picioare şi o coroană cu 12 stele pe cap va da naştere. 

Meade mai susţine că pe 23 septembrie Luna va apărea la baza constelaţiei Fecioară, iar deasupra ei vor fi 12 stele, cele nouă stele ale Leului şi planetele Mercur, Venus şi Marte. Fecioara va părea că dă naştere lui Jupiter, ceea ce aparent semnalizează începutul sfârşitului pentru omenire. 

Semnul proetic

„Cred că e un semn profetic“, spune şi Paul Begley, realizatorul emisiunii radiofonice „Vine Apocalipsa“. Begley precizează că eclipsa corespunde unei profeţii biblice care spune că „Soarele se va întuneca înainte ca ziua Domnului să vină“ şi că asta înseamnă că „ne trăim ultimele zile“.

Iar Mark Biltz, care a publicat anul trecut cartea „Numărătoarea inversă până la Ziua Domnului“, plusează cu următoarea teorie: faptul că banda de totalitate a eclipsei cade exclusiv pe teritoriul american înseamnă că judecata divină va pogorî asupra Statelor Unite. „Dumnezeu ne dă un avertisment, să ne pocăim sau judecata sa se va abate asupra Statelor Unite“, spune Biltz.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite