A murit cea mai bătrână adolescentă din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hayley Okines, cunoscută ca „adolescenta de 100 de ani”, a murit FOTO bbc.com
Hayley Okines, cunoscută ca „adolescenta de 100 de ani”, a murit FOTO bbc.com

Hayley Okines, adolescenta din Bexhill care suferea de un sindrom rar care a făcut-o să îmbătrânească de opt ori mai repede decât un om normal, a murit la vârsta de 17 ani.

Tânăra din mica localiltate din East Sussex a devenit cunoscută lumii întregi ca „adolescenta de 100 de ani” după ce a încercat să atraga atenţia întregii lumi asupra progeriei, boala rară de care suferea. Mama adolescentei, Kerry, a făcut însă marţi anunţul morţii fiicei ei: „Copilul meu a plecat într-o lume mai bună. Şi-a dat ultima suflare în braţele mele la 23:39.”

Tatăl fetei a adăugat că Hayley primea tratament pentru pneumonie şi mai se întorsese de la spital mai devreme în ziua morţii sale. „A ajuns acasă pentru o oră. Şi-a văzut căteluşii, fratele mai mic, Louie şi sora Ruby. Cred că a vrut să vină acasă pentru a-şi lua rămas bun de la toată lumea. Sunt convins că ştia că urma sfârşitul.”.

Hayley a publicat o autobiografie la vârsta de 14 ani şi a avut o serie de apariţii în faţa publicului în cursul cărora a vorbit despre boala sa. Tinerei i se spusese că nu vă trăi mai mult de 13 ani, dar părinţii săi au hotărât să o înscrie pentru un tratament experimental care a reuşit să-i prelungească viaţa până la vârsta de 17 ani.

Sindromul Hutchinson-Gilford provoacă accelerarea procesului de îmbătrânire a suferinzilor. De asemenea, cei care suferă de acest sindrom pot prezenta probleme cardiace, de creştere sau pierderea părului. Pe lângă cazul micuţei Hayley, există alţi 124 de copii în lume care suferă de sindromul Hutchinson-Gilford.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite