Închisoarea-oraş din China în care deţinuţii sunt ajutaţi să ţină pasul cu lumea modernă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii încep programul de orientare cu trei luni înainte de data eliberării, timp în care sunt învăţaţi diverse lucruri, de la a face piaţa, la a folosi un card bancar. FOTO Oddity Central
Deţinuţii încep programul de orientare cu trei luni înainte de data eliberării, timp în care sunt învăţaţi diverse lucruri, de la a face piaţa, la a folosi un card bancar. FOTO Oddity Central

Pentru a-i ajuta pe deţinuţii vechi să ţină pasul cu lumea modernă, o închisoare de Beijing a fost transformată într-un oraş fals. Între zidurile sale se găseşte un supermarket, un internet café şi chiar şi o staţie falsă de metrou, iar prizonierii învaţă să folosească un card bancar sau o cartelă de metrou.

În spatele gratiilor, timpul trece diferit, iar progresele tehnologice i-au lăsat în urmă pe cei care au de executat pedepse lungi. În ideea de a-i aduce pe deţinuţi în rândul lumii, chinezii au pus bazele unui program într-o închisori organizată precum un mic oraş. Structura este menită să îi obişnuiască pe infractorii închişi de peste 20 de ani să se obişnuiască cu felul în care funcţionează societatea în zilele noastre. 

„Prizonierilor le este uneori foarte greu să se adapteze în libertate, aşa că aici îi învăţăm cum să folosească un card bancar, telefoanele mobile sau calculatoare, tocmai pentru că majoritatea nu a avut ocazia să folosească astfel de dispozitive înainte de a fi închisă”, a declarat gardianul Liang Chiu potrivit „Oddity Central”, care speră ca acest tip de încarcerare să reducă cazurile în care cei închişi redevin infractori din cauză că nu s-au putut integra în societate. 

foto

FOTO Oddity Central

Deţinuţii încep programul de orientare cu trei luni înainte de data eliberării, timp în care sunt învăţaţi diverse lucruri, de la a face piaţa, la a folosi un card bancar. Potrivit lui Zhu Guanghua, asistent social, gardienii închisorii joacă roluri de funcţionari la bancă sau casieri. Zhu a dezvăluit şi că această iniţiativă a pornit după ce un fost deţinut s-a sinucis din cauză că nu a reuşit să se adapteze vieţii moderne. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite