Weekend de vis pentru românce la tenis: Monica Niculescu va face un salt uriaş în noul clasament mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu. FOTO: GettyImages
Monica Niculescu. FOTO: GettyImages

Dacă victoria Simonei Halep la Singapore a impresionat doar prin maniera ei de joc, rezultatul nefiind o surpriză, în schimb, la Luxemburg, Monica Niculescu (51 WTA) a făcut o demonstraţie de forţă la care puţini se aşteptau.

Sportiva de 29 de ani ajunsese în finala de la Luxemburg şi în 2011 şi în 2012, însă, de fiecare dată, se oprise înainte de a pune mâna pe trofeu. 

Prima dată, a oprit-o Azarenka, aflată pe locul 3 mondial la vremea respectivă, iar a doua oară, înfrângerea a venit în faţa lui Venus Williams, americanca fiind atunci pe 41. Sâmbătă, Petra Kvitova (11 WTA) era mare favorită în faţa lui Niculescu, însă, pe teren, românca nu i-a dat nicio şansă: 6-4, 6-0.

A fost al treilea trofeu WTA din cariera lui Niculescu, după cele cucerite la Florianopolis (2013) şi Guangzhou (2014). Românca are şi patru finale pierdute: două la Luxemburg şi câte una la Nottingham (2015) şi Seul (2016).

Triumful de la Luxemburg valorează 34.677 de dolari şi 280 de puncte în clasamentul WTA. Astfel, Monica va înregistra un salt de 14 locuri în ierarhia mondială, urmând să ajungă pe 37 începând de luni. Cea mai bună clasare rămâne, totuşi, cea din 2012, atunci când a urcat până pe locul 28.

„Ador să joc aici, e turneul meu preferat. Îi mulţumesc antrenorului meu, lucrăm de foarte mulţi ani şi a fost alături de mine în momente bune sau rele. Astăzi e ziua mamei mele şi sunt foarte fericită că am câştigat acest titlu şi pentru ea. La mulţi ani, mama! Le mulţumesc şi spectatorilor pentru că m-au susţinut în această săptămână“, a spus Niculescu, imediat după victoria cu Kvitova.

A cedat în finala de dublu

Monica Niculescu a revenit pe teren, la scurt timp după victoria de la proba de simplu, pentru a juca ultimul act şi la dublu, alături de Patricia Ţig. Româncele au pierdut cu perechea formată din Bertens (Olanda) - Larsson (Suedia), scor 6-4, 5-7, 9-11. Partida a durat o oră şi 34 de minute. Niculescu are 21 de finale de dublu în circuitul WTA, bilanţul fiind de şapte victorii şi 14 înfrângeri. Pentru că au avansat până în ultimul act la dublu, Niculescu şi Ţig au primit 5.161 de euro şi 180 de puncte.

Drumul lui Niculescu spre trofeu în Luxemburg

Turul I: 6-4, 6-2 cu Flipkens (63 WTA)

Turul II: 3-6, 7-5, 6-4 cu Schiavone (97 WTA)

Sferturi: abandon Wozniacki (17 WTA)

Semifinale: 6-3, 6-3 cu Bertens (22 WTA)

Finală: 6-4, 6-0 cu Kvitova (11 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite