Voleibalistele de la CSM Bucureşti vor al doilea succes în faţa campioanei Poloniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de volei a CSM Bucureşti va da piept miercuri seară, de la ora 19:30, la Sala Polivalentă din capitală, cu formaţia poloneză KPS Chemik Police, într-o partidă contând pentru etapa a cincea, penultima, a Grupei E a CEV Women's Champions League.

Miercuri seară, la Sala Polivalentă, se vor afla faţă în faţă două campioane, ale României şi Poloniei. Cele două formaţii s-au confruntat în prima etapă a Grupei E a Ligii Campionilor. Bătălia a avut loc pe malul Mării Baltice, la Koszalin, oraşcare va rămâne pentru totdeauna un moment de referinţă, un punct de reper în istoria Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, o bornă de la care a plecat prima şi cea mai frumoasă aventură de până acum a echipei noastre. La capătul unui meci deosebit de spectaculos, CSM Bucureşti s-a impus cu scorul de 3-1 (25-19, 25-16, 16-25, 25-22).

Din păcate, pentru fetele lui Ferhat Akbaş, victoria de la Koszalin a rămas singura până acum. După deplasarea în Polonia au urmat două înfrângeri în faţa echipei Dinamo Moscova, cea mai titrată echipă de club din istoria voleiului feminin mondial, şi una în faţa puternicei grupări Fenerbahçe Istanbul.

Actuala campioană a Poloniei a fost înfiinţată în anul 1988, ca reprezentantă a platformei chimice din Police. La început s-a numit Komfort Police, iar pentru un sezon, 1994-1995, ARS Komfort, nume sub care a cucerit primele două titluri de campioană şi, de trei ori consecutiv, Cupa Poloniei.

Din 1995, echipa şi-a schimbat numele în Chemik, pe care îl poartă şi astăzi. Din echipa de la începutul anilor 90, făceau parte, printre altele, Agata Żebro, Małgorzata Niemczyk, Magdalena Śliwa şi Rosji Maria Liktoras. Ultimele trei, Niemczyk, Śliwa şi Liktoras au fost componente de bază şi în naţionala Poloniei la triumful de la Campionatul European din 2003, din Turcia, când echipa pregătită de regretatul Andrzej Niemczyk învingea fără drept de apel reprezentanta ţării gazdă cu 3-0!

Din pricina problemelor financiare de la sfârşitul anilor 90, Chemik Police retrogradat din prima ligă, pentru a doua oarăîn scurta sa istorie.

Chemik Police şi-a recâştigat respectul în lumea bună a voleiului polonez, dar şi a celui european, cu titlul cucerit la finalul sezonului 2013–14, primul după o pauză de aproape două decenii. În ultimii cinci ani, de când domină cu autoritate Liga Siatkówki Kobiet, primul eşalon valoric al Poloniei, formaţia KPS Chemik Police a devenit şi o prezenţăconstantă în CEV Women's Champions League.

Din actuala echipă fac parte jucătoare precum Iga Chojnacka, Bianka Busa, Sladjana Mirkovic şi Martyna Lukasik. Antrenorul campioanei Poloniei e un nume greu în voleiul european şi mondial, italianul Marcello Abbondanza. În vârstă de 48 de ani, Abbondanza are un CV de invidiat. De-a lungul carierei sale, o carieră începută în 1996 pe banca echipei Olimpia Teodora, Marcello Abbondanza a impresionat ca antrenor al echipelor Fenerbahçe Istanbul, Rabita Baku, GSO Villa Cortese, Robursport Pesaro sau ca selecţioner al Canadei şi Bulgariei. La primul său sezon cu KPS Chemik Police, tehnicianul a cucerit titlul şi în Polonia.

După patru jocuri disputate în Grupa E a CEV Women's Champions League, Chemik a contabilizat un punct, fiind ultima în clasament, după Fenerbahçe, Dinamo Moscova şi CSM Bucureşti.

Palmares:

Campionatul Poloniei: 7 titluri (1993–94, 1994–95, 2013–14, 2014–15, 2015–16, 2016–17, 2017-18)

Cupa Poloniei: 6 trofee (1992–93, 1993–94, 1994–95, 2013–14, 2015–16, 2016–17)

Supercupa Poloniei: 2 trofee (2014, 2015)

În aceeaşi zi, de la ora 19.00, la Istanbul, se va disputa partida dintre Fenerbahçe SK Istanbul şi Dinamo Moscova, aflate în această ordine pe primele două locuri în Grupa E.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite