Vine decontul! Putin a anunţat măsuri noi pentru populaţie după Campionatul Mondial de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Mondial de fotbal a fost un succes total din punct de vedere al organizării, ruşii fiind foarte mândri de asta.

Rusia a investit  9,2 miliarde de euro pentru organizarea Cupei Mondiale, o sumă greu resimţită de economia rusă. Au existat însă şi încasări considerabile pe perioada în care s-a desfăşurat Cupa Mondială. În total, în Rusia au ajuns 3,8 milioane de suporteri, iar cei mai mulţi dintre ei au ales Moscova - oraş în care a fost organizată şi finala.

Cu toate acestea, ruşii încep să simtă în propriul buzunar cheltuielile făcute cu organizarea Cupei Mondiale. După ce s-a încheiat turneul final, autorităţile de la Kremlin au decis să majoreze mai multe taxe. Printre ele, TVA-ul, care urcă de la 18% la 20%. Creşterea se va aplica de la 1 ianuarie 2019 şi va aduce la buget în jur de 8 miliarde de euro. Adică aproximativ suma plătită de Rusia pentru organizarea Cupei Mondiale.

De asemenea, Guvernul vrea să crească vârsta de pensionare de la 60 la 65 de ani - la bărbaţi şi de la 55 de ani la 63 - la femei, pentru a avea mai multă forţă de muncă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite